Entropium u kojence

Entropium u kojence

anonym  |  návštěvník
Dobrý den, chci se zeptat, naše dcera, jsou jí 3 měsíce, má od narození spodní víčko jakoby zakryté kůží,tím pádem jí zakrývá řasy a ty dráždí oko. Našla jsem na internetu, že by to mohla být vada zvaná entropium, moje pediatrička mi řekla, ať to neřeším, že je malá prostě tak "udělaná". Já to ale řešit chci, protože si myslím, že to není v pořádku. Ráda bych věděla, jeslti je to u kojenců normální jev a s věkem se to srovná, nebo to vyžaduje léčbu? Moc děkuji Ondrová
MUDr. Jiří Paděra - Perfect Clinic  |  Basic member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 13 odpovědí
  • 280 Likes
Dobrý den, rozhodně bych nedoporučoval nic neřešit. Naopak podle místa bydliště navštivte pracoviště plastické chirurgie aby Vaší dceru vyšetřil plastický chirurg. Může být, že nebude třeba dělat nic, ale může nastat i opak. Pediatr asi nebude erudován k hodnocení zda operovat či nikoliv. dr.Paděra
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den paní Ondrová.
situaci nepodceňujte a navštivte oční kliniku nejbližší fakultní nemocnice (Praha - nejlépe Vinohradská nem., Brno, Olomouc, Hradec Králové) Podle nálezu je možné, že budou dcerku jen sledovat nebo se rovnou přikloní k plastické úpravě víčka.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 111 odpovědí
  • 45 Likes
Dobrý den,
většinou je u kojenců skutečně víčko lehce stočené k oku aniž by se jednalo o entropium. Nemá-li Vaše miminko projevy nějakého dráždění oka- pravděpodobně by to bylo velice nepříjemné a musela by hodně plakat, tak bych to neřešila, protože se o pravé entropium nejedná.
Operační řešení, které přichází v úvahu u stařeckého entropia není až tak jednoduchý zákrok, aby byl vhodný u kojenců.
Hezký den