Časté praskání cévek v očích

Časté praskání cévek v očích

návštěvník  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
V posledních několika letech mi často mi praskají cévky v obou očích (podotýkám, že mi občas praskají žilky na dlaních, prstech u rukou a na chodidlech).V březnu mi praskla žilka v pravém oku a moje oční lékařka mi předepsala kapky jodid draselný a víceméně mii sdělila, že se tohoto problému pravděpodobně nezbavím .Před pár dny mi opět praskla cévka v levém oku - vytvořil se větší krevní výron a oční lékařka mi opět předepsala jodid draselný. Po 2 dnech jsem zjistila, že mám stejný problém s krevní sraženinou ve sklivci i u druhého oka. Chtěla bych se touto cestou zeptat jestli existuje nějaká možnost léčby.Odpovězte prosím
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
neuvádíte, zda se s něčím léčíte celkově, případně jestli užíváte nějaké léky na ředění krve. V každém případě oční obtíže jsou přidružené a je nutné hledat primární příčinu. A vzhledem k popisovanému praskání cévek i jinde na těle, bych Vám doporučil podrobné hematologické vyšetření. Možnost prevence není.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX