Nález na oku

Nález na oku

anonym  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,byla jsem na očním vyšetření a nevím si rady s popisem
PS klidný,bez NV,rohovka jasná.Co to přesně znamená. Děkuji za odpověď Kadeřábková
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
pod zkratkou PS rozumíme přední segment oka (přední třetina oka, která zahrnuje rohovku, přední oční komoru, duhovku a ciliární tělísko). Bez NV znamená rohovka bez neovaskularizace. Tedy nejsou přítomny novovtvořené cévy v místech, kde nemají být. A jasná rohovka zdůrazňuje její přirozenou transparenci. Jedná se tedy o zcela fyziologický nález.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX
gazela  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
mám na Vás prosbu, můžete mi vysvětlit pojem nálezu a co bude dál, bude ješto jedno vyšetření, ale bylo by lepší od Vás podrobně vysvětlit.
Verruka margin , VOPL 6/6 s cca +1,0 17/19 torr.Okolí klidné, víčka klidná, motilita volná. nasálně od 1/2 - laločnatý verrukoidní útvarek cca 3x4mm, prominence kolem 1,6mm
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
veruka margin. označuje laločnatý kožní výrustek na okraji víčka. Podle nálezu je o velikosti 3x4 mm a vystupuje 1,6 mm nad úrověň okraje víčka. Pohyblivost oka je zcela normální. Vidění s korekcí je v pořádku a není tedy narušeno vzniklým útvarem. Nitrooční tlak je v mezích normy. Pokud je útvar na dolním víčku, pak bude nutné vyšetření k průchodnosti slzných cest. Vzhledem k uvedené velikosti útvaru bude pravděpodobně doporučeno chirurgické odstranění (obzvlášť pokud se veruka zvětšuje) - provádí se v lokální anestezii během ambulantního zákroku. Více podrobný nelze být. K přesnému návrhu postupu je nutné nález vidět.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX

Eliška Janečková  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
dobry den,
byla jsem na screeningovem vysetreni ocniho pozadi pro zachyt juvenilni hypertenze a
dostala jsem zpravu z ocniho vysetreni:

VOU 1,0 nat.
Fundus: zvysena venozni napln- angiopatia incip. ostatni v norme.

muzu se zeptat, co to ve vysledku znamena?
dekuji
hráč  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, prosím o informaci o co by mohlo jít, když mám v nálezu z očního, kde jsem byla z důvodu preventivní prohlídky pro zaměstnavatele.
VOP:nat6/6, VOL nat.6/6, NOT BK 13/14, OPL: klidný PS, disk ohraničený, makula s reflexem, vpravo pod makulou ohraničené kulté ložisko, vlevo makula s reflexem bpn, cévz normální, sítnice jinak bez lož.změn
Z:normální oční nález
Dále mi bylo doporučeno OCT vyšetření. V hlavně se mi honí spousta možností :o(
Děkuji za odpověď