Nateklý a bolavý palec u nohy

Nateklý a bolavý palec u nohy

Andrejice  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den, ráda bych se poradila. Mému příteli (31 let) během jara občas pobolíva palec u nohy, nevěnoval tomu pozornost. Nyní ke konci srpna se bolest začala stupňovat, až palec bolel natolik (a zároveň otekl) až nemohl na tu nohu došlápnout, ani ji dát do boty. Už je to víc jak 14 dní a palec sice bolí méně, ale nateklý je stále a není schopen normální chůze, natož řízení auta. Byl už 5x u lékaře (pokaždé u jiného-jelikož se tam neustále střídají a celkově to tu je na "dlouhé lokte" - Řecko) a vyslechl si 5 diagnóz. Udělali mu rentgen a tam nic neviděli. Tak nejprve to byla "přetržená šlacha, pak natržená, pak pokles šlachy (omlouvám se za laické výrazy). Dostal nurofen (které pak nahradil xeforapidem, které měl brát 14 dní. Včera mu řekli, že má artritidu a to vyvolalo zánět a a doporučil pokračovat s xeforapidem. Druhý lékař mu na základě dalšího rentgenu řekl, že má výrůstek na palci, že ho má od narození a že je nutné odoperování výrůstku, jinak bude moct nosit jen sportovní a otevřené boty, v polobotkách atd. bude mít opakovaně problém. (Ostatní lékaři ten výrůstek přehlédli...?! Magnetickou rezonanci nechtějí napsat, že prý při otoku by nebylo nic moc vidět. Rovněž se vyloučilo zvýšení kyseliny močové. Prosím, co by tedy mohlo být příčinou nateklého a bolavého prstu? Moc děkuji za odpověď (přikládám foto) S pozdravem Andrea
Marketa  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den! Už třetí den mě bolí kloub palce u nohy. Bolest je taková, že nemohu vůbec chodit, skoro celé chodidlo mám nateklé a sebemenší dotek je k nevydržení. Na rentgenu nic nenašli. Všude se dočítám, že by to mohla být DNA, ale je možné, aby ji měla dvacetiletá holka? Stravuji se celkem zdravě, nepiju ani alkohol, nevím z čeho to může být. Poraďte, prosím. Děkuji M.
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Pokud Vás vyšetřoval ortoped a vyšetřením a dle RTG nic nenašel, zkuste zajít za revmatologem. Ten by Vás měl posunout dále.
Miki  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.Chtěl bych se poradit....Asi 10 dní mám oteklý palec u nohy,nehet zarostlí není.Když na to zatlačím teče z toho bílý hnis.Dával jsem na to Ichtoxyl,ale nepomohlo to.Nevím jestli mám jít k doktorovy nebo ještě počkat.