Dobrý den, je mi 30 let, 10.3. mi byla provedena TEP levého kolene. Při zákroku mi byla odstraněna i velká část výstelky. Během pobytu v nemocnici mi byly provedeny 2 punkce , neboť koleno se nalévalo krví. Nyní je hybnost kolene,chůze a sed relativně v normě , koleno ohnu na 95st , trápí mě ale bolest končetiny od kolene po kotník. Při rozcvičování se snažím natahovat nohu do plného protažení ,tak jak mi bylo ukázáno na oddělení . V úplném natažení noha pod kolenem dost bolí , zřejmě zkrácené svaly za 17let nepoužívání. Nyní se ale k tomu přidala velká bolest pod kolenem při krčení nohy či otáčení na lůžku . Noha mne také "rve" od kolene až po kotník , nejvíc v klidu a v natažení . Při chůzi a rehabilitaci nebolí nikde nic (krom jizvy atd) . Je tato bolest běžná ? Čím je způsobena ? Může mi otok kolene tlačit někde na nervy , nebo je to tím, jak se snažím nohu rozcvičit "proti její vůli" ? Nebo může být i nejaká jiná příčina(bojím se cevních problémů) ? Při včerejší kontrole u vytažení stehů bylo vše v pořádku,dle operatéra svaly pracují a proto noha bolí. Otok je jen na koleni, kotník i lýtko je v normě, na pohmat nebolestivé. Beru 3x denně Novalgin + 2tabl Pradaxa v poledne . Děkuji za odpověď .
V roce 2024 jsem byl na výměnu levého kolenního kloubu a teď za několik dní nastupují opět v ortésu na výměnu pravého kolenního kloubu jsem absolutně spokojený jak s lékaři tak i s celým lékařským kolektivem Rožnově a ta...Více
Dne 15.11.2024 jsem se podrobil operaci totální endoprotézy levého kolene. Zákrok prováděl na oddělení Baťovy nemocnice pan primář Pavel Pilař. Po necelých třech měsících chodím bez bolesti.Děkuji tímto všem, kteří se o ...Více