Neprovedená operace TEP kolene

Neprovedená operace TEP kolene

kiklop12  |  návštěvník
Dobrý den. Dne 2.9.jsem měl mít proveden TEP pravého kolene. V den výkonu mi bylo sděleno , že jsem příliš mladý na takovýto zákrok a ze mám změnit zaměstnání. Koleno prý je v pořádku i když moje diagnoza zní 7x artroskopie ruptura zadního vazu arthtoza 3 gr. Na koleno si nekleknu neudělám dřep po delší chůzi mi otéká a trpím obrovskými bolestmi k vůli kterým jsem již 3 měsíce doma. Nemohu chodit do práce a nevím co dál. Nemohu čekat do konce roku na další konzultace u jiných orthopedů v kraji a tak prosím o pomoc. Přijme mě někdo co nejdřív?
MUDr. Jaroslav Laštůvka  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Boskovice
  • 19 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, chápu Vaše roztrpčení, každý lékař ortoped se rozhoduje sám za sebe, někdo je radikálnější někdo opatrnější. V dnešní době není neobvyklé i veĺmi mladým pacientům implantovat umělý kloub. Pokud Vy sám jste pevně rozhodnut pro umělý kloub je potřeba si uvědomit, že kleky a dřepy se pacientům po TEP kolene nedoporučují. Zvyklá doba přežití u moderních implantátů je 20-25 let, u mladších pacientů, kteří zatěžují více, včetně sportovních aktivit bude však kratší s nutným dalším operačním zásahem. V případě, že pokročilá artroza kolene postihuje jenom určitou část, lze nabídnout jako alternativu tzv. "valgizační osteotomii" - změní osu končetiny se zásahem na kosti - může oddálit operaci TEP cca o 7-10 let. V případě neoperačních metod, ortoped může nabídnout aplikaci chondroprotektiv - aplikace v podobě injekcí (zřejmě jste už měl po předchozích ASK) , nebo léčbu plazmou ( na většině pracovišť hrazeno pacienty ). U mne jinak čekací doba na TEP je 1/2 roku, u každého pacienta posuzuji individuálně.

Související recenze a zkušenosti

Gejza 24.2.2025
Spokojený/á

Dne 15.11.2024 jsem se podrobil operaci totální endoprotézy levého kolene. Zákrok prováděl na oddělení Baťovy nemocnice pan primář Pavel Pilař. Po necelých třech měsících chodím bez bolesti.Děkuji tímto všem, kteří se o ... Více 

Související indikace

Doktor ve Vašem okolí