Jak léčit oštěpařský loket?

Jak léčit oštěpařský loket?

INUSKA  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
dobry den.prosim poradte mi jak lecit osteparsky loket.navstevuji ortopeda,prosla jsem mnoho rehabilitaci,tejpovani,atd.stale nic nepomaha.bolest pretrvava.dekuji Jindra
MUDr. Jaroslav Laštůvka  |  Basic member  |  Ortopedie  |  Boskovice
  • 19 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den, jedná se o bolesti vnitřní strany lokte. Při čistě oštěpařském loktu se jedná o postižení úponu šlach. V těsném okolí však probíhá ještě loketní nerv - nervus ulnaris. Řada ortopedů se brání obstřiku do této lokality aby ho nepoškodila, při dobré technice aplikace však poškození nehrozí a můžete mít výraznou úlevu. Jestliže problém trvá doporučuji EMG vyšetření na tzv. kubitální tunel (uskřinutí loketního nervu, vyšetření provedou specializované neurol. ambulance) Pokud se prokáže poškození nervu, je nutné nerv uvolnit ze srůstů v okolí lokte. Pacient často dostane doporučení na neurochirurgii, kde nerv ošetří. Já jako ortoped tyto operace také provádím, ale navíc mám výhodu, že se mohu současně rozhodnout jestli budu ošetřovat operací i "oštěpařský loket", pokud je problém komplexnější.
INUSKA  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
dekuji za odpoved.mam se domluvit s ortopedem aby me zaslal na neurochiurgii:bolest je stale intenzivnejsi a zkusila jsem aj ultrazvuk .dekuji Jindra
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den, dobré výsledky má terapie pomocí rázových vln, najděte si v okolí zkušené pracoviště a obraťte se na ně, většina bolestí lokte tímto lze dobře vyřešit.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

nemusíte podstupovat ihned operaci,..velmi dobré výsledky má aplikace fokusované rázové vlny která hojí zánět a přetížení úponů svalů předloktí a také uvolní eventuelní srůsty okolo nervu medianu. a zklidní i zánět v oblasti okolo něj. Vřele doporučuji.

S pozdravem

FYZIOKlinika