Operace oštěpařského loktu

Operace oštěpařského loktu

Vedra  |  návštěvník
Dobrý den závodně házím oštěpem a před 2 měsíci jsem si udělal oštěpařský loket.Podstoupil jsem rehabilitace a a klidový režim a pomalu se vracím do treninku.Ale při prvním treninku na kterém sjem házel mě při jednom pokusu v lokti opět píchlo.Mám strach jestli jsem si zranění neobnovil.A pokud jo tak co s tím?.Dočetl jsem se že pokud zranění přetrvává a trvá déle než 3 měsíce tak se doporučuje operace.
Předem děkuji za odpověď
MUDr. Kateřina Šochová, Rehabilitační centrum Šenov  |  Basic member  |  Vnitřní lékařství  |  Šenov
  • 38 odpovědí
  • 9 Likes
Dobrý den, vyzkoušejte rázovou vlnu, s ní byste se operaci mohl vyhnout.
Zároveň s trenérem proberte, co při házení oštěpem děláte špatně, když si zranění stále obnovujete...
Také se svěřte do rukou zkušených fyzioterapeutů, primární problém totiž může být zcela jinde (lopatka, krční nebo hrudní páteř, rameno atd.) a samotná bolest v lokti může být jen přenesenou bolestí...
Přeji brzké uzdravení, s pozdravem Dr. K. Šochová.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

metodou volby je určitě aplikace fokusované rázové vlny, která hojí zánět, mikrotraumata měkkých tkání i kostí a urychluje regeneraci. Doporučuji navštívit zkušeného fyzioterapeuta a řešit problém komplexně. Může jít o přenesenou bolest z okolních oblastí. Je třeba se také podívat na techniku hodu atd.

S pozdravem
Mgr. Jitka Marenčáková
FYZIOklinika