Podezření na natržený meniskus - koleno však tolik nebolí

Podezření na natržený meniskus - koleno však tolik nebolí

Marek  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Dobrý den, při basketbalu jsem si při změně pohybu poranil pravé koleno, zpočátku jsem myslel, že koleno nemam ale poté lehce bolest opadla a pouze se snížila hybnost. Navštívil jsem pro jistotu ortopeda a ten mi sdělil pouze podvrknutí kolena. Nyní jsem po 16 dnech zkusil zátěž, koleno jsem do této doby mazal krémy a dával mu klid, koleno nyní poté začalo bolet v oblasti kosti vpravo od čéšky a v horní části kolena vlevo. Doktor mi řekl, že má podezření na natržený meniskus, což mi docela dost překvapilo, jelikož mi koleno nepřijde tak vážně zraněné. Nyní po pár dnech zase v klidu koleno nebolí při žádném pohybu, dokáži se lýtkem dotknout stehna, pouze v koleni cítím menší tlak a také ho podvědomě odlehčuji. Jsem objednán na magnetickou rezonanci a na artroskopii, bude mi po rezonanci sdělena jasná diagnoza? Je artroskopie v pořádku do budoucna, dočetl jsem se, že může dojit k artróze za pár let díky ní. Při natržení menisku se místo sešívá či pouze ubrousí? Za měně jak měsíc mam důležitý zápas, který bych rad stihnul, pokud to půjde rád bych koleno zatejpoval, pokud mi to doktor dovolý, že to neohrozím můj budoucí stav, nerad bych si zničil koleno ale rád bych dostal jasnou diagnozu z rezonance. Děkuji za odpověď Marek
Cyka  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Podle mě jseš mrtvej na spodek. A ten zápas rovnou vzdej. Zdraví je přece na posledním místě.