Andělíček, co mi dal druhou životní šanci

Registrovaný uživatel

Milý přátelé, pacienti a klienti. Je tomu už pět let, kdy mi diagnostikovali absces mozku. Byl velký 4,5cm a šance na přežití nulová. Po týdnu jsem ochrnula na polovinu pravé strany těla a následovala operace. Úspěšně. Ale nebylo vyhráno. Zase se absces vrátil a znovu operace. Tentokrát úspěšně. Sice jsem byla dále ochrnutá, zapoměla jsem úplně všechno. Číst, psát, mluvit, chodit, zkrátka takové velké mimino. Ale živá. Musím říci, že v Brně Bohunicích jsou machři. Začala drezůra orientace, kde je dole a kde je nahoře, pak písmenka, slova věty. A pak to přišlo. To nejdůležitější. Být alespoň částečně soběstačná. Vždyť jsem měla doma dva malé broučky. 6 a 7let. Paní rádoby fizioterapeutka mě navštěvovala když měla chuť a náladu a o cvičení nemohla být ani řeč. Až jednou na oddělení JIP přišel takový mladý fešák. Příjemný, pozitivní se smyslem pro hůmor a tomu, jak jsem po sléze zjistila, velká kapacita. Zkrátka člověk pro fizioterapii stvořený. Vtipkovali jsme při čvičení, já očima a gesty, ale rozuměli jsme si. Chodit s fešákem po chodbách mé maličkosti vůbec nevadilo. Ba naopak. Ale ta ruka mě trápila nevíce. Stále nehybná. Poctivě jsem i v nepřítomnosti pana fizioterapeuta, který mě zahrnul spoustou úkolů makala. Vzpomínám si jako by to bylo dnes, mi půjčil červené kolečko na posilování prstů. A za dva dny jsem fešákovi řekla, že pro něj mam překvapení. Vzala jsem si do pravé ruky kolečko a pohla prsty. Byť nepatrně ale jistě. Věděli jsme, že máme vyhráno.
Na vánoce mě pustili domů na propustku a do fešáka jsem zase dostala úkoly. V lednu jsem se vtátila z nemocnice na stálo a já se držela rad mého fešáka. Po půl roce jsem byla po fizické stránce zase v pořádku. Že pomalu píši, čtu, počítám a pomaleji mluvím mě už netrápí.
Ten zázračný fešák byl pan mgr. František Klapač. Pro mě je to andělíček, co mi dal druhou životní šanci a jak za tu jeho trpělivost, píli se mnou pracovat jinak poděkovat, než touto slohovou prací. A to je ještě málo. Buďte i vy trpělivi, pilní a andělíček přinese i vám zlatá jablíčka.
Vám všem v novém roce hodně zdraví a pevnou vůli v rukách mgr. Františka Klapače.
Marcela Hégrová. Prosím omluvte případné chyby v textu. Děkuji

Recenze lékaře

Doktor ve Vašem okolí