Reoperace šilhání ve 43 letech

Pavel.P.

V roce 2004 jsem byl paní docentkou reoperován ještě za jejího působení v nemocnici U Svaté Anny. Paní docentka byla jediná lékařka, která si na reoperaci troufla. Díky ní jsou moje oči v jedné rovině. Ten, kdo se musel dívat déle jak třicet let jedním okem do nebe a druhým do pekla, ten ví, co je to za pocit, když se obě oči dívají na svět stejně.

Zobrazit příspěvky3 Skrýt příspěvky3
Lucie

To je úžasné, nevěděla jsem, že lze operovat i u dospělých..:-). Jak jste na to přišel vy, že jste se rozhodl do toho jít?

Zobrazit odpovědi 2
Pavel.P.

Všechno bylo dílem náhody. Dne 7.11.2003 jsem u v nemocnici U svaté Anny podstoupil jednoduchý chirurgický zákrok - operaci ječného zrna. Výkon probíhal v lokálním umrtvení a asi uprostřed zákroku jsem zjistil, že výkon sleduje ještě jedna lékařka. Po ukončení výkonu mě lékařka oslovila s dotazem, proč si nenechám odstranit strabismus. Odvětil jsem, že již od svých sedmnácti let, kdy se projevila neúspěšnost první operace, se pokouším sehnat lékaře, který by řekl, že je možné můj problém chirurgicky odstranit. Nato mě paní doktorka Skorkovská, neboť to byla ona, pozvala na 4.ledna 2004 do své ordinace na kompletní vyšetření. Vyšetření trvalo několik hodin a v závěru mně bylo paní doktorkou sděleno, že je schopna provést úpravu pouze kosmetickou, nemůže očím vrátit plnou schopnost prostorového vidění. Může však dosáhnout toho, že se moje oči budou dívat na svět symetricky. I tak to byla úžasná možnost, kterou jsem využil. Operace proběhla v pátek 5. března 2004. V sobotu 6. března jsem byl propuštěn do domácího ošetření. Vše proběhlo bez problémů a dnes jsem rád, že jsem se rozhodl zákrok absolvovat.

Reakce na Pavel.P.
Lucie

to je vážně super!!!! Moc děkuji za odpověď...třeba k paní doktorce najdou cestu i další dospělí pacienti, kteří mají se šilháním problém...mějte se krásně

P.S. dovolila jsem si Vám upravit Vaše uživatelské jméno, je to z důvodu ochrany Vašeho soukromí, ať raději nevystupujete veřejně :-)

Recenze lékaře

Celkové hodnocení
Chování, jednání a přístup lékaře
Odpověděl na mé dotazy
Čas strávený se mnou
Pooperační péče
Komunikace přes telefon nebo email
Ochota a příjemnost personálu
Čekací doba
Doktor ve Vašem okolí