Jsem po TEP kolene 5 měsíců a stále v depresi

evelyn

Jsem po TEP kolene 5 měsíců a stále v depresi.Nastupujete do nemocnice s tím ,že jdete na UNi TEP pravé nohy,na sesterně se dozvíte že jdete s nohou levou .To mělo být první varování .Potom se dozvíte že jdete na TEP celou.Při vizitě panu primári povíte že celou nechcete to bylo jediné co jsem nechtěla .Řekl uvidíme .Poslali mi na snímek a nikdo nic neřekl .Jenom ráno mi řekla že jdu na operaci,při jízdě mi rychle dala podepsat nějaký papír ,ani jsem na to neviděla ,pro ochrana osobních dat. Na operačním sále mi pan primář sdělí že to je na plnou endoprotézu .Vůbec mi nic nevysvětlil ,nevím už jsem nemohla dělat nic .Až potom jsem si uvědomila ,že mi podstrčili podepsat souhlas s plnou endoprotézou .Prostě tak by se chovat lékaři a sestry neměli .Nevím jestli z toho mají dobrý pocit a když se na to podívají z lidského hlediska jak by jim bylo kdyby tohle udělal někdo někomu z jejich rodiny.Jinak jsem mu hodně věřila a teď jsem ztratila iluze😒Prostě jste kus a nic jiného.

Zobrazit příspěvky3 Skrýt příspěvky3
pepa

Rozhodnutí lékaře se domnívám byl ve vás prospěch. On viděl rentgenové snimky a možná tím, že rozhodl o celé tep a ne jen částečne vás uchranil před další náročnou op v budoucnu. Určitě se rozhodoval podle vašeho věku a prognózy vyvoje vašeho kolene....... Já jsem po op 3 roky. 3x reoperace operovaneho kolene a celkem 5x narkoza. Napište mě na xxxxx pokud chcete slyšet komplikovaný příběh doplněny fotografiemi a buďte šťastná.....

Zobrazit odpověď
Lucie

pepo, smazala jsem Váš email. Je to kvůli ochraně soukromí. Někdo by mohl zneužít. Uživatelce můžete napsat soukromou zprávu jednoduchým klikem z jejího profilu.

Dana

Je to sice pozdě, ale i tak bych Vám ráda napsala. Vaše nepříjemné pocity a dojmy v průběhu vaší operace jsou na místě a oprávněné. Všechna PRO a PROTI mělý být s vámi projednány už při předoperační návstěvě, dohromady s pooperační lečbou, lécích od bolesti, rehabilitací, a následné pooperační visitě.
Typ zákroku a souhlas s danou operací se měl udělat předem v ordinaci, ne na předoperačním pokoji či dokonce na chodbě. Tady lékařská etika pochyběla.¨..Pacient s operací, na kterou jste čekala, má uplně jiné myšlenky než aby četl svazek papírů těsně než vám rozsekají koleno, a pokud tam nějaké doplnující papíry byly, tak vám je měli dát DOMU přečíst, a přinést podepsané, dohromady s otázkamí které ještě můžete mít... Zárověn jste měla PRAVO operací odmítnout i přímo na operačním sále, když zde byly pochybnosti či nejasnosti .... Odpověd od Pepy, že váš doktor viděl rentgen a rozhodl se změnít pruběh operace TĚSNĚ před operací je nelogická. Primář měl tyto rengeny dlouho před operací, a měl dostatek času vše prostudovat a společně s vámi pak udělat celkový závěr, která noha a jak se bude operovat.
Dále, ochrana osobních dát se na vás vubec nevstahovala, protože VY jste byla pacient, a tak přece se nebudete chránit sama před sebou. Naopak, zdravotní sestra nepostupovala správně. Návíc, měla jste dostat podepsanou kopii. Po pravdě řečeno, pacient má nárok na kopii každého papíru který podepíše, a zalozit doma. Jenom tak budete chránít sama sebe, když k něčemu dojde. .. A pokud Vám kopii odmítnou dát, něco nehraje ..., a radějí běžte hledat nového lékaře.
Je mi velice líto, jak se k vám chovali. Problém je v tom, že i dnes si stále většina pacientů myslí že doktor ví všechno nejlépe. Po třiceti letech ve zdravotnictví Vám osobě mohu říct ŽE TO TAK NENÍ. Doctor je také člověk, a dělá chyby jako všichni ostatní. Na straně druhé, lékaři mají často dojem, že nejlepším řesením je to jejich řešení, a pokud se to pacientovi nelíbí, nebo začně jejich rozhodnutí podcenovat, tak at za sebou zavře dveře... Opět, v tom případě je čas si najít někoho jiného, nebot když už se probudíte z narkozy = NENÍ CESTA ZPÁTKY.
V poslední řadě, UNI nebo TEP kolena není lehká operace, at už lidé či lékaři říkají cokoliv. Je to velice delikátní, ovšem brutální zásah, a rekonvalescence v žádném připadě není procházkou růžový sadem.
Hovořím z vlastní zkušenosti.

Recenze lékaře

Celkové hodnocení
Chování, jednání a přístup lékaře
Odpověděl na mé dotazy
Čas strávený se mnou
Pooperační péče
Komunikace přes telefon nebo email
Ochota a příjemnost personálu
Doktor ve Vašem okolí