Navrhnuté IVF bez vyšetření důvodu neplodnosti

Koh.jana

Bohužel za sebe kliniku nemohu doporučit. Na kliniku jsme dostali doporučení po 2,5 letém neúspěšném snažení o přirozené početí.
Lékař bez jakéhokoliv vyšetření hned navrhl inseminaci a následné IVF, což jsme odmítli, protože jsme prvotně především chtěli zjistit, kde je problém (opravdu na 1. návštěvě nechcete řešit hned IVF).
Podstoupili jsme spermiogram a HyCoSy, kde se u spermiogramu odhalil velký problém. Po mém dotazu, co s tím lze udělat, byla odpověď krčení rameny a případně IVF - s tím jsme se nespokojili a vyžádali si žádanku k vyšetření u androloga. U androloga zjištěn další skrytý problém, nasazeny 2x antibiotika s tím, že kontrola poté v IVF centru. Následná kontrola dopadla ještě katastrofálněji a opět byl výsledek ten, že lékař krčil rameny. Mimo jiné jsem na této klinice podstoupila 1x inseminaci a velmi mi vadilo, že jsem z čekací místnosti slyšela rozhovor lékaře s další pacientkou.
Po této zkušenosti jsme se rozhodli z kliniky odejít a vyzkoušet druhou Plzeňkou kliniku, kde byl přístup naprosto odlišný. Mimo jiné spermiogram dopadl naprosto v pořádku - k našemu ohromnému zděšení. Prý jsou občas laboranti "líní" a tak jen opisují výsledek z předchozích vyšetření. No buď to, a nebo se klinika snaží za každou cenu pacientku do IVF dotlačit.
Každopádně každému mohu doporučit kliniku IVF Zentren prof. Zecha, kde se k nám nikdo nechoval jako k nesvéprávným, otravujícím a chodícím peněženkám, jako zde. 

Recenze lékaře

Celkové hodnocení
Chování, jednání a přístup lékaře
Odpověděl na mé dotazy
Čas strávený se mnou
Doktor ve Vašem okolí