Zakalená moč u dítěte
Dobrý den, pane docente, mám 8-letou dcerku a pozoruji, že tak 2 roky zpětně mívá několikrát do týdne, někdy cca dvakrát během 14 dnů - zkalenou moč, že přes ni není vidět. Dcerka se nyní doléčuje z druhé IMC, která ji postihla po měsíci. První IMC léčena Zinnatem, dcerka měla i zánět dutin, nynější IMC léčena Amoksiklavem 625 dvakrát denně, jelikož Zinnat, který ji naordinovala jiná dr. nezabral a po 3 dnech vyměněn za Amoksiklav 625. Paní doktorka jí ho dala na 10 dní a pak ještě jedno balení s tím, že ho bude brát každý večer před spaním 21 dní. Dnes opět zakalená moč, dcerka bez obtíží. Napadlo mě, jestli to nemůže mít souvislost s tím, že včera snědla dcerka 3 jogurty naráz, tak jestli nemá moc bílkovin a jestli to nesouvisí s jídlem. Chtěla jsem se Vás zeptat, jestli by nebylo namístě nechat vyšetřit dcerku dětským nefrologem a jestli netušíte, co by mohlo způsobovat tak silně zakalenou moč. Z nedostatku pití to není, dcerka pije hodně. Moč světlá, je jí hodně, ale je strašně kalná. Dala jsem ji do skleničky a není vidět na dno. Mám o dcerku velké obavy, abych jí něco nezanedbala. Děkuji mnohokrát za Váš čas a za Vaši odpověď. Můj e-mail: jan.va@centrum.cz. S pozdravem Jana Vacková