Dobrý den, je mi 35 let, v září jsem prodělala operaci pro mimoděložní těhotenství. Byl mi odstraněn pravý vejcovod.Do té doby jsem měla dělohu v AVF, od zákroku v RVF velice silně zakloněnou,bolesti do zad. V prosinci jsem musela na další LPK, odstranění srůstů. Děloha mi přirůstala k tlustému střevu a to celé bylo stahováno do malé pánve, silné bolesti. Nyní paní doktorka zjistila, že děloha je opět nepohyblivá a k něčemu fixovaná. Nemá cenu prý absolvovat další rozrušení srůstů, jsem bohužel asi ten typ, co je k tomu náchylnější..Jediné řešení by prý bylo odstranění dělohy úplně, ale to v mém věku neradi dělají..Další dítě již neplánujeme, máme 2. Myslíte, že je tento zákrok pro mne vhodný...Zatím jsou bolesti ve snesitelných mezích, jen občasné, tak bych se s tím snažila naučit žít, dokud to půjde.....Děkuji
Fixovaná děloha
(Diskuze k tématu Mimoděložní těhotenství)
buldok
návštěvník
Počet příspěvků: 1 návštěvník
26.1.2009 13:57
Probíhá odesílání formuláře
MUDr. Veronika Hrochová
Gynekologie a porodnictví
Praha
Počet příspěvků: 159
| Basic member |
Praha
Počet příspěvků: 159
Dobrý den, po jakékoliv břišní operaci se následně mohou vyskytovat srůsty , záleží na náchylnosti organismu. Po jejich rozrušení se většinou opět objeví a koloběh stále pokračuje.Pokud je Vám 35 let a máte 2 děti a bolesti jsou v mezích snesitelných , doporučovala bych zachování dělohy. S pozdravem MUDr. Hrochová
2.2.2009 13:17
Kvalitní
()
Nekvalitní
()
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení? Soutěž