Dobrý den, je mi 38 let a v únoru jsem byla po třech špatných cytologiích na kolposkopii a následně na operaci děložního čípku. Biopsie prokázala předrakoviné buňky s tím, že horní řez je čistý a nebyl jimi zasažen. Lékař mě tedy uklidnil, že je vše pryč a já se nemám čeho obávat. V září jsem byla na první kontrolní cytologii a tam vyšly lehké buněčné změny. Kontrola za tři měsíce. Co by to mohlo znamenat? Mám docela obavy. Na prohlídky ke svému gynekologovi chodím pravidelně. Druhým rokem užívám HA Mirelle a menstruuji jeden den jednou za dva měsíce, což je dle mého lékaře u tohoto druhu HA normální.Děkuji.
Po operaci čípku buněčné změny
(Diskuze k tématu Nádory děložního čípku)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Premium member |
Vnitřní lékařství
Praha
Počet příspěvků: 664
Dobrý den, pokud vyšly buněčné změny, bude třeba nadále nález sledovat, jak se bude vyvíjet. Stejný postup je ale i u žen, které operaci neprodělaly. Nemá smysl se tím stresovat, nález může být dlouhé roky stejný nebo se může i zlepšit. Důležitá pro zdraví ženy je také spokojenost v partnerském vztahu a sexuálním životě. Pokud jde o antikoncepci(pokud trváte na užívání HA), zvolila bych takový preparát, který mi umožní menstruovat přirozeněji. Osobně však nejsem zastáncem jakékoliv HA.
Basic member
Kostelec nad Orlicí
Počet příspěvků: 39
Dobrý den.
Vaše obavy bych chtěl rozptýlit. Je velmi důležité, že jste nedělala hrdinu a dostavila se na vyšetření, kterého se všechny ženy (nevím proč) bojí. Často slýchám paradoxní názor: „No, já bych tam šla, ale co když mi tam něco najdou?“ Ve vašem případě předrakovinné buňky (tedy buňky, ze kterých by se za určitých okolností mohly vyvinout buňky rakovinné) byly odhaleny včas. To je vaše výhra. Asi bychom museli upřesnit, co znamená termín „lehké buněčné změny“. To je asi váš strašák největší, viďte? Na jedné straně – při tom, jak to tam máte mechanicky a chemicky rozbombardované, se není čemu divit a bylo by podivné, kdyby tam žádné změny nebyly. Na druhé straně – pokud si lékaři vyžádali kontrolu až za dlouhé tři měsíce, jasně to znamená, že to nemůže být nic závažného, natož zdraví ohrožujícího. Kdyby vám lékař řekl, ať už si nekupujete zelené banány a žádnou dlouhohrající desku, je to s vámi vážné, ale kontrola za čtvrt roku hovoří ve váš prospěch. Chválím vás za pravidelné prohlídky. K hormonální antikoncepci se raději vyjadřovat nebudu, nejsem jejím příznivcem. Tělo si vlivem HA myslí, že je gravidní a proto už znovu nemůže otěhotnět. To je chytré. Ale: Tělo posílá výživu a energii neexistujícímu miminku. Energie se dole hromadí, nemá ji kdo spotřebovávat. Onkologické problémy nejsou z nedostatku, ale z nadbytku. Je to bujení, zvětšování, metastázy.
Basic member
Kostelec nad Orlicí
Počet příspěvků: 39
V této Poradně, nebo kdekoli v odborné literatuře či na webu si najděte prospěšnost a veledůležitost zeleného rostlinného barviva chlorofylu a zajistěte si jeho pravidelný přísun. To nyní opravdu potřebujete. Cibulové natě, pórek, pažitka, brokolice, naklíčená semínka vojtěšky, hořčice…, prostě hodně zeleného. Výsledky vědeckého bádání a moderní poznatky týkající se vlivu chlorofylu na lidksé zdraví jsou dnes už poměrně obsáhlé. Vyplývá z nich, že chlorofyl a jeho deriváty mají preventivní antikarcinogenní (protirakovinné) účinky. Vzhledem k jejich nulové toxicitě představují velezajímavý potenciální prostředek v prevenci nádorových onemocnění. Řasy mají nejvyšší obsah chlorofylu ze všech známých na chlorofyl bohatých potravin a rostlin na světě. Schválně, jestli uhodnete, která řasa je na chlorofyl ta nejbohatší. Pokud jde o životadárné zelené barvivo chlorofyl, jasným šampionem jsou samozřejmě řasy, z nich je pak králem sladkovodní řasa Chlorella. Nezáleží na jednorázovém množství, ale na pravidelném zobání 3x denně 1 g, tedy 5 piditabletek.
Bob Dvořák
Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?