29. týden- malý plod

(Diskuze k tématu Rizikové těhotenství)

29. týden- malý plod

dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, v případě, že je plod menší o cca 2-3 týdny (různě velká hlavička, bříško, stehenní kost) a váhově cca okolo jednoho kilogramu, dle amniocentézy je vše v pořádku a průtoky placentou jsou v normě / mírně nižší, jestli je možná nějaká doplňková výživa plodu.
od 29tt docházím do rizikové poradny, na amniocentéze jsem byla před dvěma týdny, ve 32+0 mě čeká pouze biometrie plodu BEZ poradny (po dvou týdnech bez vyšetření...)
děkuji za vaše názory a odpověď

20.3.2009 18:30

Probíhá odesílání formuláře

Odpověd na 29. týden- malý plod / 20.3.2009 18:30

Dobrý den, o žádné doplňkové výživě plodu nevím. Z vašeho dotazu není patrné, zda je plod menší od začátku gravidity nebo se jeho růst zastavil v průběhu gravidity a to je pro mne hodně důležité. Určitě je správné navštěvovat rizikovou poradnu s nutností pravidelných ultrazvukových vyšetření (měření plodu, měření průtoků placentou, ...). Ohledně těhotenské poradny a vyšetření se to může lišit u různých lékařů. Někdo provádí těhotenské kontroly vždy s vaginálním vyšetření a ultrazvukem a někdo bez . Ale pokud by se jednalo o podezdření na progresi vaginálního nálezu, měl by se k vyšetření vždy připojit i ultrazvuk děložního hrdla. S pozdravem MUDr. Hrochová

30.3.2009 11:17

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

dobrý den,
děkuji moc za odpověď. plod je menší cca 2 měsíce, proto chodím do rizikové poradny.
ultrazvuková vyšetření mi lékař sice provádí, bohužel výsledky nezapisuje do těhotenské průkazky, z čehož mám docela strach, teď když jsem si toho všimla - může se cokoliv stát, a pokud bych šla do jiné porodnice, tak aby měli vůbec nějaké informace. v průkazce nemám dokonce ani zapsán ultrazvuk z 32tt, na který je tam obrovská kolonka (utz 30-32tt)
ve středu jdu do rizikové poradny, takže si zkusím říct o výpis z dokumentace (budu 33+1)

30.3.2009 11:25

RE: 29. týden- malý plod

Dobrý den, mám podobný problém jsem 34+1 a včera mi gynekolog řekl že malá váží pouze 1700g , ale jinak je vše v pořádku . Nevíte zda ji to může uškodit nebo čím to může být že je taková malinka? Popřípadě co dělat ať přibere já příbírám normálně takže v malém množství jídůla to asi nebude:) Děkuji předem za odpověd

14.3.2012 11:37

Dobrý den,

jedna se o předpokládanou váhu plodu která pokud tabulek zapada do určitého intervalu tj zda odpovídá stří plodu +/-b 2 týdny tak je to v pořádku,jinak by Vám gynekolog určitě řekl kdy by to nebylo,růst plodu není přímočary někdy je rychlejší a jindy pomalejší

Přejí Vám hezký den.

S pozdarvem,
MUDr Ilíč

14.3.2012 12:01

Těhotenství

Dobrý den, mám k Vám dotaz. Má dcera měla menstruaci, která se jí prodloužila o týden. Rozhodla se navštívit svou gynekoložku. Která jí prohlídla, udělala ultrazvuk a těhotenský test. Který jí vyšel pozitivně , ale doktorka jí zdělila že je mimoděložně těhotná. Poslala jí ihned do nemocnice. V nemocnici je od pondělka vyšetřovali jí, a odebírali jí krev a z toho zjistili že je těhotná. Ale neví se zda je mimoděložně nebo normálně. Doktor dceři zdělil že je to malé jako hlavička špendlíku že to nemůžou najít kde to leží. Nic jí není žádné příznaky těhotenství nemá. Chtěla bych vědět když žádné příznaky nemá zda se opravdu jedná o těhotenství nebo o něco jiného. Myslím si že v nemocnici je zbytečně když s ní nic nedělají.Děkuji Vám za odpověď.

2.5.2012 18:55

RE: Těhotenství

Pokud je test z krve positivní je tedy těhotná,ale může se jednat o těhotenství menší než odpovídá datu posledních měsíčků,zvlášť pokud měla cyklus nepravidelný, nebo neprosperující těhotenství,které se od počátku vyvíjí pomalu nebo vůbec ne a nebo je těhotenství někde mimo dělohu,pak se jedná o mimoděložní těhotenství.Je nutno počkat na další laboratorní hodnoty HCG apak se uvidí.Pokud hodnoty neporostou udělá n
se revise dutiny děložní a dále se bude slwedovat hodnota .okud půjdeč dolů je to v pořádku a bude se ddělat do negativních hodnot.Pokud poroste a v dutině vidět nebude musí se udělat laparoskopie a zjistit zda se těhotenství nenachází ve vejcovodu na vaječníku nebo někde jinde v dutině břišní

23.5.2012 18:26

Dobry den pani doktorko omlouvam se,ze,,lezu,, do diskuze jen by me zajimalo jsem 10tt gravidni a od pocatku je miminko o tyden mensi nez by melo byt-vim prese kdy otehotneni probehlo,takze to odpovida opravdu tomu,ze je miminko o ten tyden mensi,značí to něco?Je něco v nepořádku nebo je to běžný jev?Děkuji předem moc za odpověd.S pozdravem Nicol

23.5.2012 18:01

Komerční sdělení: Čeká vás gynekologický zákrok nebo operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?