Tvrdnutí břicha v 3. trimestru

Tvrdnutí břicha v 3. trimestru

Lucie87  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer. Ráda bych se zeptala na pár otázek. Jsem v 31tt dle mého lékaře, dle primáře 34tt. Již 3 den mám silné tvrdnutí břicha které je stabilní a neuvolňuje se. Pohyby jsou aktviní a viditelné až do bolesti. Beru magnesium 8 x denně. Po požití tabletky se začnu potit a nemůžu spát. Můj ošetřující lékař tvrdí, že je vše v pořádku. Žádám Vás tímto o Váš názor a moc za něj předem děkuji. S pozdravem Křenková
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

je dobré provést tzv. transvaginální cervicometrií -změřit hrdlo děložní UZ je to velice objektvní metoda a případné léčba je třeba Utrogestan klidně a i 32 týdnů/34t. S pozdravem,

MUDr Ilič
Lucie87  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji mnohokrát za odpověď.
Bobina  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
moc ráda bych vás poprosila o vysvětlení následujících poznámek z těhotenské průkazky:
CS: 2 X/3 KTC, CM 35 mm uzavřeno
týka se to týdne 34 a 3 d. byl mi nakázán klidový režim a magnesium lacticii 2-2-2-2. snazim se vse dodrzovat a brisko tvrdne mene. jinak posledni tri tydny tvrdlo hodne casto az bolestive.normalni tvrdnuti jiz od 16.tt, pry drazdiva deloha. je to druhe tehotenstvi,prvni syn narozen 40 a 0, take caste tvrdnuti, ale mnohem mene a uzavrena az do porodu. muze to znamenat, ze budu rodit drive nebo magnesium a klid pomuze a miminko donosim? moc dekuji.
maruska s  |  návštěvník  |  Praha
  • 3 odpovědí
Dobrý den,mám dotaz...
Jsem ve 31tt a dost často(30krát za den + -) mi už asi 14 dní tvrdne břicho,paní doktorka mi dala magnesium 3x2 a piju i magnesii.Ale nevidím vubec žádné zlepšení.Tvrdnutí není bolestivé a ani nekrvacím..Jen to není nic moc příjemného.Myslíte,že bych měla jít do nemocnice aby si mě tam nechali na kapačku?Nebo si myslíte kdyby byl nějaký problém tak by ho při vysetreni vydela i moje pani doktorka?Děkuji moc za info Maruška Švejnohová...
MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 167 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den,
pokud Vám tvrdne bříško již delší dobu a paní doktorka Vás opakovaně kontrolovala, nejspíše spíše stahy moc vnímáte a nic se neděje. předčasný porod nehrozí. Každé mamince se občas stáhne- resp. ztvrdne - bříško, obvykle cca. desetkrát za den Pokud se situace zhoršuje a zhoršilo od kontroly u lékařky, je lepší se nechat překontrolovat. V nemocnici Vám infuzi dají pouze tehdy, pokud je situace závažná, ne automaticky.Na více informací Vás lékař musí vyšetřit, nelze se vyjádřit nepřímo dle popisu Vašich obtíží přesněji
S pozdravem
Veronika Frisová, MUDr.
Profema-centrum fetální medicíny s.r.o.
Bobina  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
Dobry den,
reaguji na vas dotaz, i kdyz uz jste odpoved dostala od lekarky. ale pred tremi mesici (viz prispevek nad vami) me trapil uplne stejny problem (zadne komplikace, jen velmi caste tvrdnuti bricha po 30.tt - az 40x za den). odpoved jsem sice zadnou nedostala, ale protoze uz ji nepotrebuji a vysledek uz znam, tak treba vas trosku uklidnim a rozptylim obavy. zabralo magnesium a relativni klidovy rezim (jak to asi jde s triletym prckem). a miminko se nakonec pres velke ubezpecovani, ze pujde o dost driv, narodilo 39 a 3 tt. a naprosto hladce a bez problemu, protoze to caste tvrdnuti krasne napomohlo otevirani :-). takze se nebojte a drzim palce -)

Reakce na Bobina

maruska s  |  návštěvník  |  Praha
  • 3 odpovědí
Moc Vám děkuji za info:)Znáte to Bobino,vystrašená prvorodička:)
Hezký den s Vašima dětičkami..:)Maruška.