Dobry den, jmenuji se Renata.je mi 21 a vitiligo se mi objevilo kdyz mi bylo asi 13 let.zacalo to na kotniku prave nohy a postupne se objevovalo i na stehne, v oblasti panve, zatim malinke skrvnky mam i na obou rukou.dnes jsem prisla z prochazky a s hruzou zjistila, ze uz ho mam i na obliceji v oblasti vicek a rtu....zkusila jsem vitix, ktery jsemm pouzivala roky, ale dosahla jsem jen toho, ze se skvrny trochu zmensily...i to povazuji za velky uspech vzhledem k tomu, ze nikdo poradne nevi, kde se nemoc bere a jak ji efektivne lecit...dale jsem zkousela lecbu tzv. Bilym svetlem u nas v FN Olomouc..bez vysledku.ale trapi me to hodne, lide po mne koukaji, pokud nemam silonky a ted budu muset stale pouzivat make-up....ze svych postrehu vim, ze pokud se skvrny nemazou masti urcenou na lecbu teto nemoci, tak se rychle rozrustaji. nyni pouzivam gel VITISKIN.jednu novou skvrnu mi tato mast temer celou vylecila, ale ty stare a velke zustavaji.zatim muzu jen potvrdit, ze pokud skvrny pravidelne pred tim, nez se vystavim slunci, namazu, tak jejich rust stagnuje.jen s tim postizenim obliceje jsem tak nejak nepocitala.s pritelem se navic pokousime o dite a mam panickou hruzu, ze to male muze mit take a to bych si neodpustila. dala bych snad cokoliv za nejakou opravdu efektivni lecbu...chtela bych videt aspon nejake vysledky snazeni doktoru a me same, protoze do lecby davam spoustu penez. budu vdecna za jakoukoli radu..slysela jsem o Sanatoriu Dr.Novotneho v Praze, ale nemuzu to nikde najit na internetu.do predmetu vkladam svuj email. bubelovarenata@seznam.cz dekuji
Efektivní léčba vitiliga
(Diskuze k tématu Léčba vitiliga (běloskvrnost))
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,chci se zeptat, zda je možné laserem nebo jinou cestou odstranit vitiligo. Děkuji moc za odpověď.
návštěvník
Počet příspěvků: 3
dobrý den, jmenuji se renáta a ráda vám poradím s léčbou vitiliga tel.: 603 591 905
Efektivní léčba až do úplného vyléčení neexistuje.Existuje řada i bizarních léčebných metod ale všechny mají rozpačitý výsledek.Světloléčba,transplantace melanocytů,tetováž, Vitiskin.
Vitiligo se však může sdružovat i s jinými nemocemi, které je třeba vyloučit/štítná žláza/.Je nutná lékařská péče.
Sanatorium se jmenuje PRO SANUM s.r.o.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
Dobrý den,paní doktorko.
Děkuji Vám za Váš příspěvek.Vy asi jediná nám postiženým vitiligem nedáváte zbytečné naděje na úplné vyléčení,což opravdu oceňuji.Každý jen slibuje...
Určitě po vašem příspěvku navštívím svého lékaře a dám si vyšetřit štítnou žlázu.A také se chystám k panu léčiteli Juklovi do Poličky,zda mi neporadí i v oblasti stravování,neboť se domnívám,že i toto by mohlo svým způsobem hrát v této nemoci roli?!..nevím.
Myslíte si,že je to nemožné? Děkuji za odpověď
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Konečně rozumný názor a děkuji za něj.
Vážení spolutrpitelé,
nevěřte v zázračnou léčbu vitiliga.
Žádná neexistuje. Já mám vitiligo 50 let od svých 9 let, vyzkoušel jsem vše co bylo dostupné, ale nic nezabralo..
Užíváním všech těch doporučených a účinných „léků“ si zničíte žaludek a jiné orgány.
Pozor na léky s Meladininem !!! Zničí vám játra !!!
Pozor na všechny ty zázračně vyléčené, kteří vám doporučují zázračné preparáty , čaje a jiné , chodící na tento server jen proto, aby z vás tahali peníze a vůbec jim nejde o to, aby vám pomohli ve vašem neštěstí. Nikdo ze zdravých si nedovede představit, čím vším si projdete s touto nemocí , hlavně pokud ji máte od ranného mládí.
Malé děti vám dají pocítit nejvíc, že jste odlišní. A těch hloupých dospělých, kteří se vás štítí
a mají z vás legraci a pro které jste „ grošáci aj.“ , potkáte v životě také dosti.
Je určité procento lidí , kteří se z tohoto možná dostanou, ale smiřte se s tím, že patříte mezi
1 % populace s tímto onemocněním a že jste pro ostatní tzv. " flekáči".
Já si myslím, že vitiligo je z 90% onemocnění dědičné, které se projeví u každého v jiném věku a jeho nastartování má u každého jiný impuls ( stresy, porody, úrazy kůže – začne kolem jizvy atd.) . Nikdo vám nepomůže, na to zapomeňte. Jediní, kdo vám pomůžou jste vy sami a to jenom tím, že se s tímto psychicky srovnáte a to trvá dlouho a je to hodně bolestivé.
Z mé 50 -ti leté zkušenosti s tímto neřádem můžu poradit jen toto :
1 – vyhýbat se slunci, jako čert kříži – nejhorší jsou spáleniny z opalování a solárka –
proto nenuťte své malé děti k opalování ( tmavé skvrny jsou výraznější a z bílých může být
časem po častém opalování dosti vážný problém !!!!
2 – viditelná místa na obličeji, krku, rukou, nohách natírat bělícím krémem ( poradit se
s odborníkem dermatologem !!! – pozor na podvodníky, dodávající bělící krém ,
který působí na vše od prádla počínaje a lakem na autě konče )-, nosit dlouhé
kalhoty a rukávy a znovu, vyhýbat se slunci – opalování a slunce je náš nepřítel a
pokud bude někdo tvrdit něco jiného, ať mi to dokáže!!! Já mám 50 ti letou zkušenost
a vím co říkám!
3 – zakrývat bílé skvrny krycím krémem pleťové barvy ( obličej, krk, ruce, nohy )
4 – přihlásit se do programu některé kosmetické firmy, nebo lékařského ústavu jako
pokusný králík a doufat. ( zjistíte, že kosmetické firmy se vám vyhnou obloukem a doktoři
vás zahrnou spoustou rad, ale žádnou pomocí a zahrnou vás do skupiny „přátel pro zvýšení
příspěvků na chudé lékaře „ ).
5 - Pokud máte vitiligo nemít děti, aby jste se jednou nemuseli dívat jak trpí. Když se to totiž
neobjeví vašim dětem, objeví se to vašim vnukům a potom jste 2x nešťastní a za jejich
utrpení a i zodpovědní.
6 – pokud chcete mít děti, brát si pouze blondýny a blonďáky tj. lidi s nízkým množstvím
pigmentu a doufat, že vaše děti a vnuci budou tohoto neřádu ušetřeny
7 – najít si rozumného psychiatra, který vám pomůže z depresí
8 – založit klub „damatinů“ na internetu i mezinárodní s přísnými pravidly registrace, aby
se nám na něj nemohli nabourávat „šamani a vyžírkové“ a tam si sdělovat konkrétní
zkušenosti. Já to neumím, jinak bych to již dávno udělal. Z 99% jde o morální podporu
nemocného, aby si uvědomil, že není sám s tímto problémem u těch mladých a
nezkušených o to, jak se naučit s tímto onemocněním plnohodnotně žít a zbytečně si
ničit zdraví .
Nemusíte souhlasit s tím co tady píši, ale je potřeba pojmenovat tento problém správným jménem a přestat si mazat med kolem úst.
Léčit se můžete zkusit a že jsem slyšel již hodně blbostí např. černým pepřem, projímadly,
velbloudím mlékem, mateřským mlékem, ozařováním různými hloupostmi od magnetů počínaje a UV a jinými lampami konče, různé terapie ( foto, flexi, ) a stejně jednou dospějete do bodu, kdy vám pomůže nevíc dobrý člověk dobrým slovem.
Jsme již dosti nešťastní z tohoto onemocnění a každá naděje je vítaná, bohužel neexistuje.
Možná se určité procento lidí z této nemoci dostane, to připouštím, ale je to jenom proto,
že k tomu mají dispozici a jejich organismus se s tím vypořádá sám. Takové ale neznám !!!
Ti co tady vnášejí naději a píší, jak se jim fleky zmenšili atd. po užívání různých patoků
nepřiznávají, že se vlastně nic neděje, že jsou stále flekatí i když méně a tím stále stejně nešťastní. Pokud nepatří do skupiny vyžírků, kteří se neštěstím druhých živí.
Pro ty, kteří stále ještě nepochopili o co tady jde:
Michael Jackson měl určitě úplně jiné možnosti a to jak finanční, tak odborné, než drtivá většina z nás a přesto mu nikdo nedovedl s Vitiligem pomoci.
Vím že vám beru naději na uzdravení, ale ona žádná není. Dá se bojovat jen s lidskou hloupostí a předsudky. Jsme jiní. Na to si musíte zvyknout a naučit se s tím žít.
Hodně štěstí v životě vám „ jiným“ přeje Vladimír