Hormonální vyšetření a léčba clostilbegytem

(Diskuze k tématu Hormonální vyšetření)

Hormonální vyšetření a léčba clostilbegytem

Dobrý den, v listopadu 2010 jsem vysadila HA, chceme s přítelem otěhotnět. "Nenastartoval" se mi ale menstruační cyklus. V únoru mi paní doktorka udělala hormonální profil a po výsledkách nasadila clostilbegyt a utrogestat. Nyní začínám 3.cyklus s CLB. Dnes jsem se paní doktorky ptala, jak budeme postupovat dál, pokud tento cyklus bude neúspěšný, protože co jsem se dočetla tak běžná délka lečby CLB jsou 3 cykly. P. doktorka mi řekla, že CLB budu brat další 2 měsíce s tím že ted mam dávkování 1-1-1, 4. cyklus - 4 tab, 5. cyklus 5 tab denně. Pokud bychom byli stále neúspěšní tak by následoval spermiogram a já posléze laparoskopii -"profouknutí" vejcovodů. Chci se zeptat, zda nemůže 5 cyklů CLB s tímto dávkováním nějak uškodit - cysty apod. a zda není náslepný postup (spermio, laparoskopie) nějak unáhlený, uchvátaný. Když se snažíme půl roku. Mně je 25, přítelovi 33, jedno dítě už má. Děkuji za odpověď

27.4.2011 20:08

Probíhá odesílání formuláře

RE: Hormonální vyšetření a léčba clostilbegytem

Dobrý den,
je pravdou, že Clostilbegyt by něměl být užíván déle než ve 4, maximálně 6 menstruačních cyklech. Běžná dávka jsou 1-2 tablety denně, při nereagujících vaječnících se dávka může zvýšit na 3-4 tablety denně. Bylo by ale nanejvýš užitečné kontrolovat reakci Vašich vaječníků na podanou stimualaci ultrazvukem. Také bych doporučila provést Vaše základní hormonální vyšetření 2.-3. den menstruačního cyklu. Vyšetřit spermiogram partnera je naprosto v pořádku. Teprve na základě všech zjištěných výsledků bych se rozhodovala o provedení laparoskopie. Je také pravdou, že pár se považuje za neplodný po roční neúspěšné snaze o graviditu.
Držím Vám palce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová

28.4.2011 09:56

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den, mám za sebou měsíc užívání tohoto léku a tlak v podbřišku jsem cítila 16.den od menstruace což byla asi ovulace že? dnes 10den od této ovulace mi měly přijít měsíčky - zatím nic a TT mi ukázal negativní. Myslíte, že je na TT ještě brzy? Všechny reklamy a příbalové letáky říkají, že test se může použít v den očekáváné menstruace. Co si o tom myslíte vy?
Moc děkuji za odpověď Lucie

26.5.2011 13:56

Optimální je, když je cyklus tzv. monitorován, tedy v průběhu stimulace se provede ultrazvukové vyšetření Vašich vaječníků a lékař stanoví den předpokládané ovulace. Pochopitelně nelze garantovat otěhotnění již v prvním cyklu léčby. Těhot. test skutečně bývá pozitivní v období očekávané menstruace. Zdravím a přeji hodně úspěchů J. Řičánek

26.5.2011 22:21

Dobrý den,v květnu mu byl píchnut pregnyl,v červnu ne,neměla jsem vajíčka,nyní jsem dostala opět MS a 5.-9.den cyklu mám brát clostilbegyt a 11.den jít opět na folikulometrii a pregnyl.Léčím se na štítnou žlázu,beru Letrox.MS mám pravidelnou,28-29 dní. Mohlo by se nám již zadařit? děkuji za odpověď

16.6.2011 06:48