Mlhavé vidění po operaci katarakty

(Diskuze k tématu Šedý zákal (katarakta) v otázkách a odpovědích)

Mlhavé vidění po operaci katarakty

Dobrý den, jsem 18 dní po operaci šedého zákalu. Na operované oko vidím hůře než dřív, mlhavě a rozostřeně. Stále si kapku kapky, jak mi řekl ošetřující lékař. Chtěla jsem se zeptat, zda je možné, že tyto komplikace způsobují kapky nebo jestli může jít jiný problém. Předem děkuji za odpověď. Jana

25.1.2011 18:25

Probíhá odesílání formuláře

RE: Mlhavé vidění po operaci katarakty

Vážená paní,
kapky jistě problémem nejsou. Důvodem může být refrakční vada, změny sítnice, zakalení rohovky, pouzdra čočky, nitrooční tlak a další. Nejlépe bude, když požádáte Vaše ošetřující lékaře o vysvětlení.
S pozdravem

26.1.2011 06:22

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den !
je to ještě poměrně krátká doba po operaci takže příčin může být více - může jít např. o doznívání pooperačního otoku rohovky,dioptrickou vadu,vliv může hrát i zvýšený oční tlak nebo změny na sítnici.Samotné kapky jistě příčinou nejsou.Doporučuji kontrolu u vašeho očního lékaře,případně konzultaci na pracovišti,kde jste operaci podstoupila
s pozdravem
MUDr.Klečka
RCP

28.1.2011 11:18

Dobrý den, určitě je vhodná kontrola u Vašeho očního lékaře, vysvětlení Vašeho problému může být více, nelze přesně specifikovat. Kapky určitě kapejte dál. S pozdravem MUDr.Špačková, odborná oční lékařka.

28.1.2011 14:43

Dobrý den,
odpovědi,které jste do té doby již obdržela , vystihují podstatu věci : na vidění se podílí nejen čočka, která byla při operaci "vyměněna " za čirou umělou,ale další oční struktury , rohovka, sklivec, sítnice , zrakový nerv, dráha a zrakové centrum .Po operaci také mohla zůstat malá refrakční vada, kterou bude třeba korigovat brýlemi . objednejte se na kontrolu k vašemu očnímu lékaři, jistě vám problém vysvětlí .
MUDr.Kateřina Šinclová

31.1.2011 09:56

Kvalitní  (1)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den,jsem po operaci šedého zákalu 5let a na jedno oko vidím trochu mlhavě přitom jsem po operaci viděla na obě ostře.Děkuji za odpověd.Jarka

14.5.2011 11:33

Dobrý den, paní Jarko, zamlžené vidění na jedno oko po operaci šedého zákalu, vzniklé v jakémkoliv časovém odstupu po operaci, může být způsobeno tzv. druhotným šedým zákalem. Tímto se rozumí, že Vaše pouzdro, do kterého se vkládá při operaci umělá nitrooční čočka, se zkalilo. Není to nic vážného. Léčba spočívá v ambulantním zákroku odstranění laserem. Doporučuji navštívit očního lékaře, který odhalí tento , event. jiný problém Vašich potíží.
s pozdravem MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.

15.5.2011 14:04

16.5.2011 08:09

Dobrý den!

Zřejmě se u Vás jedná o tzv. sekundární šedý zákal- zákal pouzdra za umělou čočkou. Pomoc je u této situace jednoduchá pomocí laseru. Kontaktujte pracoviště, kde jste byla operována.

S pozdravem
MUDr. Kateřina Špačková
vedoucí lékařka očního centra Tana

16.5.2011 08:11