Dobrý den. Chci se jen zeptat, popřípadě i poradit pokud by to bylo možné a nevadilo Vám to :). Mám jakési problémy se zápěstím, sice poslední dobou ty problémy registruju na obou zápěstích ale do nedavna se ten problem vyskytoval na jednom zápěstí. Jde o to že v posledních 3 let se mi v oblasti zápěstního kloubu bezdůvodně vytváří jakási tekutina, která je nepříjemná, tlačí a bolí při určitých pohybeh. Byl jsem s tim už 2x u doktora na chirurgii ale doktor pokaždé tekutinu jen odstranil (vysál) a nevěnoval tomu nějakou detailnější pozornost. A druhý den po zákroku jako kdyby tekutina tam byla znova - nezmizela, a bolest zustala.
A v poslední době mě začalo bolet i levé koleno. třeba při dřepech - při pohybu vzhůru v tom koleni křupe a hlavně nepřijemně bolí.
Tak se chci zeptat můžou výše popsané problémy mít mezi sebou nějakou přímou souvislot? Čím Je to zpusobeno? Dá se to nějak vyléčit ?
Děkuji předem za odpovědi a za rady... děkuji... přeji krásný zbytek dne. Nashledanou.
- Indikace
- Diskuze
- Lékaři a kliniky
Bolesti a tekutina v zápěstí
(Diskuze k tématu Bolesti zápěstí)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
Dobrý den,
otok je obecně jednou ze známek zánětu. Zánět může být sterilní z přetížení (akutního nebo chronického) nebo dekompenzace chronických degenerativních onemocnění jako je artróza, objevuje se také při revmatických onemocněních. Zjednodušeně řečeno je degenerativní onemocnění možno hodnotit podle rentgenového snímku, u revmatických onemocnění se vyšetřuje přítomnost určitých látek v krvi. V léčbě artróz se využívá obstřiků lokálními anestetiky s kortikoidy, různých metod fyzikální terapie s analgetickým a protizánětlivým účinkem (laser, ultrazvuk, magnetoterapie, vodoléčba atd.). Fyzioterapeut ošetřuje manuálně přetížené svaly, provádí trakce a mobilizace kloubů, doporučí režimová opatření. Je možno využít zpevnění tapingem či bandáží při zvýšené námaze. U revmatických chorob jsou indikovány speciální léky, které potlačují nadměrnou zánětlivou autoimunitní reakci, případně antirevmatika a kortiksteroidy, rehabilitace je obdobná. Je tedy třeba navštívit lékaře a především zjistit původ vašich obtíží, od toho se bude odvíjet terapie.
S pozdravem
Mgr. Gabriela Černá
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?