Opakované zranění stehenního svalu

Opakované zranění stehenního svalu

Phillaman  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, minulý měsíc mě při fotbale ve sprintu píchlo v zadním stehenním svalu na levé noze. Nedalo se pokračovat. Píchnutí se ozývalo při většině typů pohybů. Doktor mi po prozkoumání řekl, že se jedná o nějakou trhlinku/prasklinku ve svalu. Doporučil mi klid 2-3 týdny. Vše jsem splnil a vrátil se v pořádku do tréninku. Včera se situace opakovala. Ve 100% sprintu se píchnutí ozvalo znova, tentokrát ale na pravé noze. Sval vypadá normálně, ale píchá mě v něm(když jdu třeba do schodů ). Je mi 19 a před každou sportovní aktivitou se pečlivě zahřívám a protahuji. Se svaly jsem problémy nikdy neměl. Asi není normální, aby se mi stalo během jednoho měsíce to samé na obou nohách. Poradíte mi prosím, co s tím ? V čem by mohl být problém ? Prevenci do budoucna ? Moc děkuji za odpověď.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Váš problém mohla způsobit částečná prasklina svalu, to je možné, mohla to být i lokální křeč(spasmus), já bych doporučil aplikaci rázové vlny na bolestivé místo, tím by mělo dojít o odstranění spasmu nebo bolestivosti. 3týdny klid v některých případech nic nevyřeší a problém se pri zátěži opakuje. Vyhledejte ambulanci rehabilitace nebo ortopedie, kde mají i rázovou vlnu a tam se poradte. Případně si nechte udělat ultrazvuk svalu pro diagnostiku praskliny.
Phillaman  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
A čím to mohlo být způsobeno ?? Není možné, že by mi chyběly nějaký vitamíny třeba ? Chápu, že se čas od času něco stane, ale přijde mi divný, že se mi stalo to samé na obou nohách v jednom měsíci.
Díky za odpověď.
Osteo Klouby Klinik  |  Basic member  |  Říčany
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

je potřeba vás vyšetřit, pravděpodobně by se dal váš problém řešit rázovou vlnou. Objednejte se, více informací na www.klouby.com

S pozdravem
MUDr. Dalibor Zeman
Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o.  |  Basic member  |  Dobřichovice
  • 29 odpovědí
Dobrý den, podle mého názoru by bylo dobré celkové vyšetření rehabilitačním lékařem či fyzioterapeutem. Příčina vůbec nemusí být ve svalu, ale může to být důsledek přetěžování určitých svalových skupin, klidně na jiném i vzdáleném místě.
s pozdravem Mgr. Renata Léblová
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Čím to může být:
přetrénování (proto nejdřív jedna noha, pak druhá), popřípadě nevhodné rozcvičení (statický strečink před zátěží zvyšuje riziko zranění, rozcvičení má vypadat takto :"zahřátí + dynamické rozhýbání ve smyslu sportovní zátěže). To všechno by měl zvážit sportoní lékař nebo fyzioterapeut. Rázová vlna jistě může pomoct, ale až po odhalení příčiny.

Mgr. Martin Svitek, rhb geri
prace  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
dobry den chci se zeptat,zda je mozne operovat stehenni sval u obezniho cloveka..nebo zda bez operace bude chodit na tu nohu...
prim. MUDr. Jiří Selucký  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Přerov
  • 355 odpovědí
  • 6 Likes
Možné je mnoho variant. Otázka spíš je, která je pro toho či onoho pacienta vhodná.
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
nesdělil jste jaksi důvod operace stehenního svalu.
prim. Moster, Revmacentrum
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

Váš problém je s největší pravděpodobností v "přetrénování" svalů. Mezi tréninky nestačí sval regenerovat, zvýšená hladina kys. mléčné narušuje svalová vlákna, která postupem času (trénikového programu)nevydrží zátěž a prasknou. Vzhledem k tomu, že jste velice sportovně aktivní, dopouručuji Vám na zhojení ruptury svalu terapii rázovou vlnou, se kterou máme velice dobré výsledky.

Rozhodně Vám doporučuji mezi tréninky (v rámci současné terapie i prevence) léčbu pomocí přístrojové lymfodrenáže. Díky lymfodrenáži dochází k rychlejšímu metabolismu buněk, odplavení kys. mléčné a dalších katabolitů z mezibuněčného prostoru a zároveň dojde ke zvýšení regenerace měkkých tkání (včetně vazů, šlach, kloubních pouzder) po fyzické zátěži.

Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
prace  |  návštěvník
  • 2 odpovědí
lekarem byla operace zamitnuta zduvodu ohrozeni rizikem ten.fixacni pomucku nelze prilozit..ale bez operace stehenniho svalu nevim jestli bude noha funkcni..praskly sval..musi nejak vadit..