Ztuhlý palec nohy-knoflík nebo endoprotézu?

Ztuhlý palec nohy-knoflík nebo endoprotézu?

lenka  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 6 odpovědí
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala,mám tzv.ztuhlý palec na noze,nepohyblivý.Bolesti mám přes 10 let, stále nebyl čas jít k lékaři a teď už je to neúnosné.byla mi doporučena operace a mám si vybrat mezi tzv. knoflíkem a totální endoprotézou,vzhledem k věku ,ještě mi není 40,/bude mi příští rok/mi lékař navrhuje tu první variantu.Prý to není hrazeno pojišťovnou a měla bych si přispět,můžu se zeptat,kolik tato operace stojí a co by jste mi radil vy,pro kterou variantu se rozhodnout.Také jsem se dočetla o nemocnici v Berouně, kde provádějí arthroskopické operace,kde bych mohla být v pořádku do 14 dní.U operací, které mi nabízejí je delší rekonvalescence.Děkuji Vám za odpověď.
Alousek111  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 9 odpovědí
Dobrý večer Lenko, mám stejný problém jako vy. Můžete mi prosím napsat, jestli se vám ho podařilo nějak řešit? Jste po operaci? Moc bych uvítala vaše event. rady a zkušenosti. Díky předem Alena
  • 6 odpovědí
Omlouvám se, že se ozývám tak dlouho,ale nohu nemám stále v pořádku, dnska jsem se dozvěděla, že mám holt smůlu,něky se to povede, jindy ne.Byla jsem na operaci 13.1.,kdy mi osekal pan dr.výrustky a narovnal mi kost K-dráty,dostala jsem na 2 měsíce sádru,po 14 dnech mi vyndal stehy,jizva je teda taky pěkná,protože se mi v té sádře nejspíš potrhaly.A pak jsem chodila na rehabilitaci,byla jsem 3x za sebou po 10, palec je nepohyblivý pořád,i když se ho snažím rozcvičovat a chodím pořád,já si myslím ,že nekulhám,ale prý stejně chodím divně,po delší době mě ta noha začne bolet a když si na ní sáhnu, tak mi v ní mravenčí.Ale dojdu určitě dál než před operací.Jinak po operaci mě to nebolelo,vlastně mě druhý den pouštěli domů s berlema a žádný léky na bolest jsem nebrala,prostě to šlo,občas mi v tom zaškubalo,ale nic víc.Asi jsem pořád čekala na nějakou velkou bolest,žádná nebyla nebo jsem byla už tak otupělá tím jaký jsem měla bolesti před tím, že tohle byla brnkačka.Co ale dál nevím,mám se prý ozvat, když mi to bude bolet, tak uvidím co mi řekne,ale při představě, že bych měla zase 2 měsíce sádru a pak to rozcvičovat a třeba se jim to zase nepovede.Já bych potřebovala "ZÁZRAČNOU MAST" namazat večer a ráno se probudit a bez bolestí dojít, tam kam pořebuju.To se nejspíš nestane.Tak ať máte alespoň vy více štěstí než já.Lenka

Reakce na lenka

prof. MUDr. Libor Paša Ph.D.  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Brno
  • 32 odpovědí
  • 1 Like
dobrý den
pro posouzení je třeba zvážit. klinický stav. rtg postižené části. věk apod.
podle toho zvážit další postup
doc paša

Reakce na prof. MUDr. Libor Paša Ph.D.

• 6 odpovědí
Dobrý den,je mi 40 let,problémy jsem měla přes 10 let.Úraz jako takový, aby jsem s tím šla k lékai jsem neměla,ale vždycky když jsem zakopla nebo nechala nohu pod nábytkem,dveřmi apod.vždycky to byl palec na pravé noze.Podle snímku před operací mi bylo řečeno,že mám artrosu 3.stupně,šla jsem na operaci s tím,že mi osekají výrustky a dají tzv."knoflík".po operaci mi ale pan doktor řekl, že chrupavka byla vcelku dobrá, tak mi osekal jenn výrustky a srovnal nohu k-dráty,dal mi sádru.Po kontrole a rtg jsem brala léky,protože jsem měla odvápněné kosti,při další kontrolee to už bylo v pořádku.na nohu stejně pořádně nedošlápnu,bolí to,tak chodím spíš po vnější straně chodidla,ze schodů a do schodů je to horší,nemůžu palec ohnout,tak taky tak ta chůze vypadá.Navíc mě palec brní,když se ho dotknu,snažím se to 2-3 x denně promasírovat a cvičit s tím,ale bez úspěchu.Na další operaci se mi moc nechce,když vidím jaký měla tahle účinek,být zase tak dlouho doma.Ale asi nebude zbytí nebo mi poradíte jinou neoperativní léčbu?Děkuji Lenka

Reakce na lenka

MUDr. Dalibor Zeman  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Říčany
  • 24 odpovědí
Dobrý den,

samozřejmě dnes již existují neinvazivní metody, které dokáží váš problém řešit. Je potřeba vás vyšetřit a stanovit postup léčby.
MUDr. Dalibor Zeman, Říčany, Centrum zdraví U Bílého lva
www.klouby.com

Reakce na MUDr. Dalibor Zeman

• 6 odpovědí
Dobrý den,
děkuji za Vaši odpověď.Prosím a mohla bych se k Vám objednat a za jakých podmínek?
Děkuji Lenka

Reakce na lenka

prof. MUDr. Libor Paša Ph.D.  |  Basic member  |  Traumatologie  |  Brno
  • 32 odpovědí
  • 1 Like
dobrý den,
není problém. info naleznete na XXXXXXXXXXX, kontakty
doc paša

MUDr. Dalibor Zeman  |  Basic member  |  Оrtopedie  |  Říčany
  • 24 odpovědí
Dobrý den,

objednejte se prosím na tel. 603536937, 323618332.

S pozdravem

MUDr. Dalibor Zeman

Chroustice
Chroustice  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Nepsal tu již náhodou odborním z revmatologie, že právě na toto rázová vlna není vhodná a nezabírá??? Pokud se pletu, prosím opravte mne...Děkuji

Reakce na lenka

Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
nechci Vám brát iluze, ale u III. stupně a IV. stupně artrózy základního kloubu palce mají všechny neinvazívní metody pouze dočasný účinek :-(
prim. Moster, Revmacentrum

Reakce na Revmacentrum®

Alousek111  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 9 odpovědí
Dobrý večer, Lenko, také já mám diagnostikovanou artrozu III. stupně v obou velkých kloubech na palcích u nohou. Trochu to začlo pobolívat asi před dvěma lety, ale dalo se to vydržet. Dokonce jsem až do letošního května chodila třikrát týdně do aerobiku a zumby. A podle ortopeda, asi to, že přibližně třicet let (je mi skoro padesát a cvičím od dvaceti) blbnu s aktivním sportem má také na opotřebění palců vliv. Navrhl mi také operaci, a to dva způsoby, buďto zkrácení kosti prostředního článku, čímž prý vznikne jakási umělá štěrbina (nemám prý už žádnou chrupavku a štěrbina není žádná), druhá možnost je zafixování kloubu jakýmsi drátem. To prý není špatné, je to prý definitivní řešení, palec je sice nepohyblivý, ale nebrání kvalitní chůzi. Dělá se prý i mladým lidem a je s ním spokojenost. U mě nepřichází v úvahu proto, že palec je prý zafixovaný směrem nahoru a noha se nevejde do lyžáků. Tak teď vlastně nevím. Na operaci se mi zatím nechce, hodně sportuji. Např. plavání nebo cyklistika je bez problémů. Běžky a třeba aerobik je však tabu. Co mě však trápí nejvíc je to, že víc než bolest při pohybu kloubu je to, že klouby mám trochu oteklé a tlačí mě ve všech botech. A s tím si nevím rady. Jinak natírám Olfenem, Dolgiten atd. a rozcvičuji až do krajních poloh.
Chtěla jsem zkusit třeba léčbu krevními destičkami, ale doktor říkal, že v tomto případě je pozdě a jsou to vyhozené peníze. Obstřik mi to snad ještě zhoršil. Tak jestli mi někdo umí poradit, budu moc ráda. Pěkný večer Alena

Reakce na Revmacentrum®

• 6 odpovědí
Dobrý den,
i tak Vám děkuji,ale zkusím to,na další operaci se mi hned nechce jít,ale bolí to jako čert.Lenka

Reakce na lenka

jeany  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den,
mohla byste mi napsat, kolik operace stála?

Reakce na lenka

FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, doporučila bych Vám terapii rázovou vlnou, jde o neinvazivní metodu, která má, podle našich zkušeností, velice dobré výsledky v pohybové medicíně.

S pozdravem, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na FYZIOklinika s.r.o.

jeany  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 2 odpovědí
Děkuji za nabídku, ale neinvazivní metody mají dle lékařů pouze dočasný účinek.

Reakce na jeany

• 6 odpovědí
Dobrý den,
operace mě nestála nic,ale doporučuje mi další a tu bych si nejspíš měla zaplatit.Alespoň mi to naznačuje.Jinak jsem byla na x rehabilitacích a také na rázové vlně.Ta si myslím pomohla,sice jen tím, že kloub už má normální barvu, je prokrvený a hybnost je o trochu lepší.Musím s ním cvičit, to sice flinkám,ale chodím a to hodně a snažím se chodit ,tak jak mi doporučili.Prý to trvá i 2 roky,než se to rozcvičí,tak musím vytrvat.Jinak na další operaci nechci.Zdravím a sržím palce.
  • 6 odpovědí
Dobrý den,
tak jsem se dnes objednala na další vyšetření,jdu tam příští týden,tak Vám dám vědět jak jsem dopadla.Zatím se mějte Lenka

Reakce na lenka

Sylvik  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den Lenko,
jak jste tedy vlastně dopadla na tom Vašem dalším vyšetření a jak to s Vámi celkově vypadá? Myslím s Vaším palcem. Maminka je v obdobné situaci tak mě to zajímá.