Ruptura mediálního retinákula

Ruptura mediálního retinákula

Riflerka  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
Dobrý den, před 4 týdny jsem měla úraz kolene (stála jsem a brala syna do náruče a vyhodilo se mi koleno a já spadla do boku), punkce 35 ml krve, nasadili ortézu, druhý den punkce 15ml krve a čekání, po 3 týdnech jsem se dozvěděla teprve co mi je. Na magnetické rezonanci zjistili rupturu medialniho retinakula s posunem pately laterálně. Najednou odhodit berlu a začít rehabilitovat a další punkce tentokrát 20 ml vody. Koleno mám stále nateklé. Příjde mi to divné, že 3 týdny chodím o berlích, až se zjistí co to je, tak je mám odhodit a chodit normálně, vždyť se to ještě nezahojilo nebo jaký má být postup. Podotýkám, že mě ošetřovali na traumatologii. Když jsem pak šla k tomu svému ortopedovi s výsledkem s rezonance, tak si ji skoro ani nepřečetl a na koleno se ani nepodíval:( Tak nevím. S píš mám strach, aby se mi to nestalo znovu...když se mi to stalo ve stoje:((((
Děkuji za váš názor. Jana
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 12 Likes
Zdravím,
pokud se Vám vykloubila čéška jen pohybem bez úrazového děje svědčí to o tom, že je vývojová porucha buď čéšky nebo kloubní plochy kolenního kloubu, tzv. dysplázie. Jistě se stav může kdykoli opakovat.
Minimálně je nutno čéšku stabilizovat speciální ortézou, která brání opětovnému vykloubení. Po speciálním RTG vyšetření ke zjištění příčiny vykloubení lze navrhnout i operační léčbu.
prim. Moster, Revmacentrum