Opakovaná křeč do ruky

(Diskuze k tématu Ruka - karpální tunel)

Opakovaná křeč do ruky

Dobrý den, nedávno jsem dostala křeš do ruky, ohnul se mi prst a šel narovnat jen s pomocí druhé ruky. Poté křeč odezněla. Vrátila se mi další den po cvičení (aerobic) a bolest vystřelovala až do lokte. Další den mě bolest opět přešla. Myslíte si, že bych se měla nechat vyšetřit na EMG nebo to může být jen namožení? Děkuji za radu.

12.8.2010 09:49

Probíhá odesílání formuláře

RE: Opakovaná křeč do ruky

Dobrý den, pokud jste měla jen tyto dvě epizody, pak to nepovažuji za nutné.Křeče svalstva jsou poměrně časté.Zjistěte, kdy se objevují a snažte se odhalit příčinu- nevím, jak mnoho cvičíte a přetěžujete končetiny, jak se stravujete apod. kdyby se obtíže opakovaly, zajděte k lékaři.

12.8.2010 19:59

Kvalitní  (0)    Nekvalitní  (0)

Dobrý den.prosím o radu,asi měsíc mě trápí opakované křeče a brnění v pravé ruce.Objevuje se to každou noc i několikrát za noc. Je to velmi bolestivé a jde to od loktu až ke konečkům prstů.Většinou se mi potom celá ruka umrtví a bolí i všechny klouby v ruce.Je pravda že jsem nastoupila do zaměstnání a mám jiný pohyb,ale myslela sem že to třeba po týdnu odezní,ale zatím je to čím dál horší.Zajímalo by mne jestli jsou třeba nějaké léky proti takovým křečím.Předem děkuji za radu.

24.11.2011 12:08

Zdravím,
příznaky, které popisujete mohou být s vysokou pravděpodobností v důsledku úžinového syndromu v oblast zápěstí, tzv. syndromu karpálního tunelu, resp. útisku středního nervu.
Odborné vyšetření neurologické nebo ortopedické osvětlí skutečnou příčinu Vašich potíží. Samoléčba v tomto případě nepřináší úspěch.
prim. Moster, Revmacentrum

24.11.2011 12:19

Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?