Dobrý den.CHtěla bych se zeptat moje dcera dostala ve 3měsících Pavlíkovy třmeny,měla nález Sono kyčlí IIa-strmější stříška.Nosí je 23hodin denně.Mohl by jste mi říct na jak dlouho v tomto případě bývají většinou třmeny nutné?Děkuji za odpověd.
Pavlíkovy třmeny-délka léčby
(Diskuze k tématu Ultrazvukové vyšetření kyčlí kojenců)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
| Basic member |
Svitavy
Počet příspěvků: 32
V tomto případě odhaduji dobu léčení na cca 3 měsíce (možná necelé). S pozdravem MUDr Ivana Dostálová
návštěvník
Počet příspěvků: 2
Dobrý den.Mám dotaz.Dceři na sono diagnostikovali dysplazii kyčlí-vlevo IIb,vpravo IIc.Nyní má Frejkovu peřinku,která jí byla při druhé kontrole ponechána při stejném nálezu.Na kontrolu jdeme za měsíc,to jí budou skoro 3 měsíce.Při dotazu na třmeny mi řekli,že k nim dojdeme.Chtěla jsem se zeptat,jestli je jejich použití nutné,jestli nebude už pozdě a jaká bude přibližná doba jejich používání.Děkuji za odpověď.
návštěvník
Počet příspěvků: 1
DObrý den,
chtěla jsem se zeptat.
Dcera byla v 5ti tydnech na sono kycli,pan dr nam nic nerekl,jen nam dal třmínky..ve zprave je:
Sono kyč.kloubů v 5.týdnu věku: 2C bilat,jádra negat
Dg. SY DCC I.utr.-prevence..
vsude okolo slysim,ze trminky se jiz nedavaji,a nebo ze se davali pri vykloubenych kyclich?Jsou trminky opravdu nutne po cely den?
Moc diky za odpoved a nazor
návštěvník
dobrý den chtěla bych se zeptat: dcera má třmínky od 6.týdne kde byl nález SONO dx. IIa+, sin IIc. RTG vpravo AC úhel v normě lehce hypoplastický vlevo bez sublxaulce ale výraznější AC úhel hypoplastický nyní ve 2 měsících věku SONO I.dx-Ia,I.sin-IIb-(alfa58st.). Můžete mi prosím říct, na jak dlouho ty třmínky bude při tomto nálezu mít? děkuji
Dobrý den, zdá se, že se nález upravuje, ale i přesto je nutno počítat s nasazením Pavlíkových třmínků zhruba do půl roku věku dítěte.
S pozdravem MUDr. František Picek, tel.: 233338112, www.orp.cz
návštěvník
Dobý den, mám osmiměsíční holčičku, při poslední kontrole nám pan doktor sdělil, že bude nutná hospitalizace, že máme ještě tři týdny na řemínky a pak že se již dávat nesmí. Třmeny máme poctivě už od října každý den. Konečný nález poslední dález je: al. sym, centrace + Ib, jádra +, RTG asymetrie kopitz. bez známky luxace. kontrola za tři týdny. Jsem z toho zoufalá, pan doktor mi několikrát každou kontrolu ujistil, že je vše v pořádu, dokonce měsíc po prvním RTG mi oznámil že má kdyčlenaproto v pořádku a že teď jen setrvat a najednou je nutná hospitalizace? Můžete mi prosím poradit co dělat dál? Jen pro doplnění jeho konstatování RTG snímku mi řekl že nález neodpovídá 8. měsícům, že by měl být lepší.
návštěvník
Dobrý den, dcera měla od tří týdnů široké balení na celý den náĺez 2a 1b , od 2měsíců zlepšení nález vpravo 1b střešení plné, vlevo k hranici normy 1b- hraniční, jádra oboustraně, centrace bil. správná, široké pokračovalo jen na 12hodin. ve 3měsících dostala pavlíkovy třmínky na celý den s tím, že nález na LDK hraniční. v nálezu se píše zvýraznění dysbalance sv. korzetu kyčle LDK se zvýšeným tonem adaduktorů, lehká progresedeficitu skeletální hrany acetabula kyčle LDK. Jaká bude předpokládaná délka léčby? Je možné, že pouze růstovým spurtem dítěte mezi 2m a 3m kontrolou došlo od normálního nálezu k tak velkému zhoršení? Prosím o vysvětlení posledního nálezu? Děkuji
Komerční sdělení: Čeká vás operace? Potřebujete být co nejdříve zase fit? Chcete urychlit vstřebávání otoků a krevních podlitin po operaci a podpořit nekomplikované hojení?