Zubní miniimplantáty + hybridní protéza - výborný výsledek

jato

Díky častému užívání tetracyklinu v mládí jsem přes veškerou péči mou i zubařů přišel ve velmi krátké době o všechny zuby v horní čelisti. Standardní celková náhrada sice umožňovala "přežití", ale bylo ji problematické udržet v pozici nejen při jídle, ale i při práci - verbální komunikace 5 - 8 h. denně, někdy i více. Nepomáhaly fixace krémy, prášky ani podložkami různých značek, vyzkoušel jsem snad všechny... Nakonec jsem skončil s lepením 2x denně a jídlem až po práci. Již od mé zubařky jsem věděl, že běžné implantáty u mne z důvodu stavu mé čelisti nepřipadají v úvahu, nehledě na to, že bych si je nemohl dovolit finančně...
O MUDr. Kotkovi jsem se dozvěděl náhodně na internetu při pátrání po nějakém pro mne vhodném řešení v souvislosti s miniimplantáty. Po dlouhých dnech hledání a porovnávání jsem se nakonec rozhodl jej oslovit. Dnes musím připustit, že to bylo jedno z nejlepších rozhodnutí mého života, přestože jsem o tom nebyl přesvědčen od začátku. Již při první konzultaci po vyšetření a rentgenu bylo jasné, že nepůjde o jednoduchou záležitost a pan doktor otevřeně přiznal, že šance je 50 na 50 a celkově se jedná o výzvu "na hraně". Jeho trpělivý a velmi lidský a otevřený přístup i podrobné vysvětlení přímo nad mým snímkem mne přesvědčily k rozhodnutí jít do rizika, že podstoupím sérii zákroků z nichž ani jeden se nemusí podařit... sám mi přitom otevřeně řekl, že bez mého výslovného přání mne přesvědčovat nemůže a nebude se do toho pouštět.
Následně proběhla augmentace čelisti, po zhojení zavedení implantátů s neúplnou úspěšností (ujaly se zcela jen tři) a posléze další pokus, kdy se již podařilo dosáhnout dostatečného výsledku. Nic z toho nebylo příjemným zážitkem, ale profesionalita, odbornost, lidskost i ohleduplnost pana doktora i sestřičky vždy vyvážily rozsah zákroku a dobu hojení. Dnes mohu prohlásit, že po necelých dvou letech se podařilo dosáhnout stavu, kdy mám perfektní hybridní protézu pevně držící na miniimplantátech, mohu jíst v podstatě cokoli, mohu bezvadně hovořit, nemusím se obávat zakašlání nebo kýchnutí a kvalita života oproti stavu před dvěma lety o 100% výše. A poznal jsem dva lidi, na které budu vzpomínat celý zbytek života. Skutečný odborník, kterému je jeho práce nejen obživou, ale evidentně ho baví, má snahu hledat řešení každé situace, je ochoten přihlédnout k laickým poznatkům pacienta i když nekorespondují s jeho odborným pohledem, stejně jako sestřička se srovnatelným přístupem. Patří jim můj obrovský dík a jsem rád, že takoví lidé ještě existují, přeji jim jen to nejlepší!

Recenze lékaře

Celkové hodnocení
Chování, jednání a přístup lékaře
Odpověděl na mé dotazy
Čas strávený se mnou
Pooperační péče
Komunikace přes telefon nebo email
Ochota a příjemnost personálu
Čekací doba
Doktor ve Vašem okolí