Dobrý den, poraďte mě jak vyřešit zubní náhrady.
Vrchní čelist mám takto:
vlevo 1,2,3, a vpravo 1,3,7. Tady přes 1 a 3 mám keram.můstek který je v pořádku, dobře sedí. Spodní čelist vlevo chybí jen 6 a vpravo chybí 7.
Ta horní čelist mě trápí, nemám kde kousat. Lékařka mě navrhuje nacvakávací náhrady, ale já si nechci nechat vytrhat nebo obrousit poslední svoje přední zuby, také se mě nechce vyhodit zánovní keram.korunka (4roky). Existuje nějaké jiné řešení? Děkuji.
Jakou náhradu pro horní čelist?
(Diskuze k tématu Keramické korunky a můstky)
návštěvník
Probíhá odesílání formuláře
![]() | Basic member |
Počet příspěvků: 18
Dobrý den,
řešení nabízí dentální implantologie. Pravděpodobně by se dalo uvažovat o použití 2 implantátů do místa čtyřky a šestky nebo sedmičky ve Vaší horní čelisti. Na tyto implantáty by se pak zhotovil pevný můstek. Implantace v horní čelisti se většinou neobejde bez doplnění kosti, ale to ukáže podrobné vyšetření. To je ostatně nutné i pro naplánování konkrétní práce. Podobným způsobem lze nahradit i chybějící zuby v dolní čelisti. Výsledkem je pevná náhrada zubů, která dlouhodobě funguje stejně jako vlastní zuby.
MUDr. Jiří Škrdlant
vedoucí lékař
www.studio32.cz
Dobrý den,
děkujeme za Váš dotaz.
I přes Váš popis, nejsme schopni navrhnou nějaký plán. Potřebujeme minimálně rtg snímek obou čelistí.
Navrhuji vstupní vyšetření a vše zvážíme s velmi přesným plánem celé rekonstrukce.
Děkuji s pozdravem MUDr.Váňa Aleš
Dobrý den,
existuje i možnost implantace, nejdřív je nutné zhodnotit stav zubů, panoramatický rentgen,stav kosti.
Na základě vyšetření je možné zhotovit terapeutický a cenový plán.
V případě vašeho zájmu prosím kontakltijte kliniku GHC přes recepci tel.2222 11 206-8
S pozdravem a přáním hezkého dne
Dr.A.Král
Dobrý den,
zhotovení snímací náhrady nemusí vždy znamenat obroušení či vytrhání zubů. Lze navrhnout klasickou sponovou náhradu, která toto často nevyžaduje. Takové řešení ale bývá na úkor estetiky, protože spony jsou kovové a mohou být při úsměvu vidět. Varianta, kterou Vám navrhla kolegyně, je považována za lepší, vypadá lépe a většinou i lépe drží.
Další možností jsou zubní implantáty. Těmi lze doplnit chybějící zuby. Rozhodnutí, zda jste vhodný kandidát pro implantáty, je komplexní proces, který vyžaduje důkladné vyšetření.
S pozdravem,
MUDr. Jiří Tritthart
AMERICAN DENTAL
Komerční sdělení: Čeká vás stomatologický zákrok, případně zavedení zubního implantátu? Chcete se po výkonu brzy zbavit bolesti, nepříjemného otoku a urychlit hojení?