Mimoděložní těhotenství?
- 2 odpovědí
Dobrý den. Obracím se na Vás s prosbou o vyslovení Vašeho názoru. Podle data poslední mestruace jsem nyní 6+5 tt. Dne 5.8 jsem byla u lékaře s tím, že v děloze byla nalezena dutinka 3 mm a zjištěn nějaký útvar při levém vejcovodu. Bylo odebráno hcg a hodnota byla 3260. Další odběr v pátek byl s výsledkem 2658. Dne 10.8 jsem šla na kontrolu a podle ultrazvuku byl v děloze prázdný gestační váček o velikosti 5.7 mm. Hcg ten den vyšlo 3160. Volali mi tedy, abych dne 11.8 nastoupila na revizi a laparoskopii, že se může jednat o mimoděložní těhotenství. Přišla jsem ráno, udělalo se předoperační vyšetření a poté ultrazvuk. V té době jsem už slabě krvácela. Při ultrazvuku byl nalezen v děloze gestační váček se strukturou zárodku plodu o velikosti 2 mm (odpovídající 5+5 tt) bez akce srdeční. Útvar při vejcovodu byl dle lékařky žluté tělísko. Z jejího pohledu tedy děložní těhotenství, ale patrně zamlklé. Z toho důvodu, že jsem již krvácela, jsem odmítla k výkonu revize a laparoskopie nastoupit s tím, že počkám, zda si tělo s vypuzením zárodku neporadí samo. Hodnota hcg byla ten den 2770. Lékařka, co mě k zákroku posílala ale trvala na tom, že se může jednat o mimoděložní těhotenství a že si nejsou jisti, dokud neuvidí dutinu břišní, neudělají revizi a nezaslou obsah dělohy na histologii, zda obsahuje choridové klky. Po předchozích zkušenostech se zamlklým těhotenstvím jsem se tak rozhodla proto, že můj ošetřující lékař je názoru, že je lépe, když si tělo poradí samo. Revize hrozí vždy, ale někdy není nutná. Co si o tom myslíte Vy? Podotýkám, že volná tekutina v dutině břišní nikde není, břicho je nebolestivé pohmatem, jiné obtíže nemám a bolestivost dělohy je jen jako při menstruaci. Krvácení trvá od včera a je intenzity slabší menstruace. Na další kontrolu jdu v pátek. Děkuji moc!!!