Injekce vyvolávající mentruaci-vliv na hCG

Injekce vyvolávající mentruaci-vliv na hCG

Terka.berunka  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
Dobrý den, měla bych dotaz, zda může mít injekce vyvolávající menstruaci vliv na rychlost zahnízdění oplodněního vajíčka v děloze a také zda tedy může ovlivnit rychlejší uvolňování hormonu HCG a tedy také jeho vyšší hladinu v krvi. Děkuji za odpověď. Tereza
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den,

asi máte na mysli Agolutin,jedna se o látku která podporuje funkci žlutého těla a takto prodlužuje sekreční f. MC pokud je zkrácena ...tak žer nelze mluvit o urychlení nidace..hCG je produkt již existujicí gravidity nebo výjmečně při patologických stavech..

S pozdravem,,


MUDr Ilič
lenna  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat zda-li je možné otěhotnět přez Injekci vyvolávací menstruaci. Tuto injekci sem totiž dostala, a druhý den jsem měla nechráněný pohlawní styk. O 14 dní později se menstruace dostavila, ale byla již moc slabá, což jsem nikdy neměla..!!! S menstruaci jsem měla nabrat antikoncepci,před tím sem jí asi rok zpět vysadila,a ted nabírala.. Po prvním platíčku bych měla jít k lékaři. Ale nejsem si jistá zda i přez tuto injekci se dá otěhotnět. Nerada bych měla zbytečné obavy. Předem děkuji za vaší odpověd. Lenka
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 11 Likes
Dobrý den,

Agolutin není antikoncepce a proto si udělejte test z ranní moči zda jste těhotná,přejí Vám hezký den

S pozdravem,

MUDr Ilič
Mgr. Daniela Šimonová  |  Basic member  |  Praha
  • 3 odpovědí
Dobrý večer,
pokud máte nepravidelnou menstruaci, nechráněný pohlavní styk je rizikový. Den ovulace se v tomto případě nedá nikdy přesně odhadnout.
Agolutin, který se nejčastěji aplikuje na vyvolání menstruace nemá na případné otěhotnění nebo počínající těhotenství vliv.
Udělejte si HCG test z moče a budete vědět na čem jste.
vikisek0812  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer, chtěla jsem se zeptat. Před 3 týdny jsem dostala injekci a vyvolání menstruace. Udělal se mi flek, který svědí a rozlízá se. Může to být nějaký vedlejší účinek, nebo to s tím nebude mít nic společného. Moc děkuji a přeji hezké svátky Marika
nanenta  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
dobrý den mám dotaz v říjnu 2011 jsem byla na přerušení těhotenství dodnes jsem nedostala menstruaci dostala jsem dvě injekce na vyvolání a nic lékařka mi dělala ultrazvuk a vše vypadá normálně mívám pouze jednou za měsíc křečové bolesti které vystřelují do koneční a jsou tak silné že nemohu ani sedět jinak nemám žádné problémy bylo mi řečeno že je možné že mi po zákroku srostl čípek pokud by tomu tak bylo co to by to pro mne znamenalo musela byh na nějaký zákrok podotýkám že mám problémy i se štítnou žlázou je možné že to má na to také vliv děkuji za odpověd
Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 350 odpovědí
  • 3 Likes
doporučuji vám provedení hysteroskopie, jde o zákrok, kdy po zavedení tenké optiky do dutiny děložní zkontrolujete sliznici děložní a celou děložní dutinu. Dop. provedení tohoto vyšetření co nejdříve.Pokud vznikly v děloze srůsty, je s časem jejich rozrušení obtížnější.
DR texl

Reakce na Sanatorium Helios

nanenta  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 2 odpovědí
dobrý den velice vám děkuji za odpověd jen nechápu že mi toto již dávno nenavrhla má lékařka byla jsem na odběru krve na hormony mám vše v pořádku pokud se mohu ještě optat na samotné vyšetření chtěla bych vědět co by se stalo pokud bych toto vyšetření neabsolvovala zda-li by to mělo vliv na mé zdraví. Je mi 38 mám 4děti a abych řekla pravdu tak mi to,že menstruaci nemám vůbec nevadí.Pokud bych zákrok absolvovala na jak dlouho bych se měla na pobyt v nemocnici připravit s dětmi jsem sama a potřebuji chodit do práce děkuji za odpověd

Reakce na nanenta

Sanatorium Helios  |  Basic member  |  Brno
  • 350 odpovědí
  • 3 Likes
pokud by srůsty uzavřely kanálek v čípku děložním může se menstruační krev hromadit v děloze a vytvořit haematometru. Dutinu děložní naplněnou krví. To může vyvolávat bolesti v období menses.
Hysteroskopie se dá provádět i jako ambulantí zákrok nebo v průběhu jednodenní hospitalizace
dr texl

Reakce na nanenta

Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

provedení hysteroskopie je ambulantní zákrok, nemusíte se bát.Mohlo dojit k narušení sliznice v dutině děložní při kyretáži a vzniku srůstů.Bolesti v kříži můhou být způsobeny zánětem zadních vazů dělohy.Proto Vám doporučuji kontaktovat svého gynekologa a provést vyšetření v co nejbližším termínu.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Evik  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer,měla bych dotaz.Nikdy dříve jsem neměla problémy s menstruaci.V Prosinci jsem byla v nemocnici se zánětem ledvin,brala jsem antikoncepci i antibiotika,takže jsem ji dostala dříve,ale po dobrání v lednu menstruovala dvakrát za sebou a silně,pan doktor mi řekl,že to je možná odezva antibiotik.Teď v ůnoru jsem menstruaci nedostala vůbec tak mi pan doktor udělal ultrazvuk a podle něj bych to měla už dávno mít,takže mi píchl injekci na vyvolání,už je to 4den a nic,ale silné bolesti jako by menstruační už mám dva týdny,jen by mě zajímalo jestli to může být těma ledvinama,Děkuji
gabi  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, včera 7.3. 2012 jsem dostala injekci na vyvolání menstruace, po vynechání antikoncepce se mi nedostavila (3týdny), moc bych chtěla miminko, kdy se znovu máme pokoušet o početí? několik dní po tom až mi skončí menstruace nebo i dříve? teď už vubec nevím kdy budu mít ovulaci. děkuji a hezký den
Anett  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den.
S přítelem by jsme chtěli dítě. Po 6 týdnu (můj cyklus byl po 6týdnech) jsem si dělala těh.test, který vyšel negativně. Zašla jsem k lékařce, kde jsem jí vše vysvětlila a ta mi akorát píchla injekci na vyvolání menstruace (2x, po té první jsem to nedostala) a na odběry se vykašlala. Měla jsem i docela bolestivý pohlavní styk. Teď mi těhotenský test vyšel pozitivně, ale za dva dny nato jsem začla krvácet. Tak nevím co dál, jestli ten test nějak neovlivnila ta injekce třeba. děkuji
Fertimed - centrum pro léčbu neplodnosti  |  Basic member  |  Olomouc, Ostrava
  • 11 odpovědí
  • 1 Like
Vážená slečno, doporučuji Vám podstoupit podrobnější vyšetření (hormonální), které určí, proč je cyklus nepravidělný a zda důchází k ovulaci. Současně je možné vyšetřit partnera. Při vyšetření se pokusíme najít i odpověď na otázku bolestivého styku.
Přeji pěkný den.
doc.MUDr.Aleš Sobek, CSc.
www.fertimed.cz
Gyncentrum Ostrava  |  Basic member  |  Ostrava
  • 163 odpovědí
  • 7 Likes
Dobrý den,

doporučuji zopakovat test ještě jednou a v případě pozitivity ultrazvukové vyšetření.Můžete nás nás navštívit a my to provedeme.

MUDr.Pavel Čermák, Ph.D.
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
Sandy111  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, měla bych dotaz. S přítelem zatím neplánujeme a nechceme mimi. Antikoncepci neberu, nedělá mi dobře, pokaždé se chráníme a kontrolujeme a dáváme si pozor. Před rokem jsem měla vynechání menstruace asi 16 dnů a po injekci jsem ji dostala do 3. dnů. Teď se mi to děje znova. Vynechání není tak strašné, momentálně je to 11 dní a už jsem byla na injekci (když to bylo dní 6), takže 5. den a pořád nic. Testy byly negativní, paní doktorka také nic nepotvrdila. Jak dlouho ještě čekat; mohu být těhotná???

Související recenze a zkušenosti

Iva1 9.7.2018
Spokojený/á

Dobry den po porodu jsem si nechala píchnout depoproveru po roce vysazení mám nyní menstruaci 25 den prosím vás je to normální chystám se k Dr ale ta má dovolenou potřebují uklidnit zda je to možné dekuji

Doktor ve Vašem okolí