Tvrdnutí břicha ve 4. měsíci

Tvrdnutí břicha ve 4. měsíci

Smazaný uživatel
Smazaný uživatel  |  návštěvník
na zaklade prava na vymaz jsme tento prispevek odstranili.
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, v první půlce těhotenství cca do 10 ztvrdnutí za den.Pokud máte pochybnosti, navštivte gynekologa.
Martule116  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den chtěly bych se zaptat paní doktorka mi řekla že už mám tvrdé břicho a to jsme teprve v 21.tt.Jestli je to normální nebo se mám něčeho obávat.
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, tvrdnutí břicha je projevem normální děložní činnosti. Může k tomu docházet několikrát za den, aniž by to znamenalo nějaké nebezpečí.
Veronnika  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
jsem v 19t. těhotenství, už od konce 17.t pocituji dost znatelné tvrdnutí břicha vetšinou večer a v noci, denně se mi to stane zhruba tak 15krát. Byla jsem u svého gynekologa, ten mi zevně prohlédl a udělal stěr, bohužel mi k tomu dál nic již neřekl a ani nevysvětlil proč se to děje, jen napsal magnesium, že se to zlepší, bohužel břicho mi tvrdne stále stejně. Je to mé první těhotenství, takže mám strach, že by mohlo být něco v nepořádku, ale na druhou stranu si říkám, že pokud by bylo, lékař by to poznal a choval by se jinak. Chtěla bych poradit, zda nemám navštívit lékaře znovu, když mi břicho stále tvrdne.

Předem moc děkuji za odpověď.

Veronika
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

zvýšený tonus dělohy v těhotenství je normální, pokud nedochází ke zkracování hrdla atd není důvod k obavám jelikož jste byla u lékaře,tak doporucuji opět se obrátít ne stejného lékaře a znovu to prokonzultovat.

S pozdravem,

MUDr Ilič
Lenka Mikulášková  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, jsem ve 33 týdnu a mám pocit že mi tvrdne jen polovina břicha. Moje doktorka říká že je to hloupost. Chtěla bych se zeptat zda je to možné. Děkuji
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

tvrdnutí břicha v těhotenství se objevuje normálně ,pokud jste byla vyšetřena a nic nebylo shledané tak se nemusíte obávat,

S pozdravem,

MUDr Ilič
MUDr. Veronika Frisová  |  Basic member  |  Gynekologie a porodnictví  |  Praha
  • 167 odpovědí
  • 2 Likes
Dobrý den,
je velmi nepravděpodobné,až nemožné, že by Vám tvrdla a stahovala se pouze polovina dělohy. Nejspíše Vás tam pouze kope miminko, nebojte:-)
S pozdravem
MUDr. veronika Frisová- Profema-centrum fetální medicíny
kaccka.j  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, jsem sice už druhorodička, ale i tak mě kolikrát vyplaší i sebemenší hloupost. Jsem 17+4tt. Včera večer jsme měli s manželem pohlavní styk a v noci mě začalo belet v podbříšku. Spíš takový nepříjemný tlak. Když jsem si na bříško sáhla, měla jsem ho trdé. Zatím to pociťuji doteď. I když bříško už není tak tvré, ten nepříjemný tlak cítím pořád. Je to až skoro úplně dole v podbříšku, někdy bych řekla až oblast začínajících růstu chloupku. Mám strach, jestli je mimčo v pořádku. Moc děkuji za příspěvky. ...
SISI  |  návštěvník  |  Pardubický kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den.Jsem ve 14tt. Cítím tvrdnutí břicha, můj pan doktor mi řekl že se neotevírám a čípek je vpořádku. Ale že se stím nedá nic dělat a magnézium tak brzy nezabírá, až kolem 20tt. Bylo mi sdělěno že si toho nemám všímat že mám počkat co bude dál a že múžu i potratit. Mám strach ale asi stím moc neudělám. tak nevím jestli magnésium brát a jestli máte na to jiný názor. Moc děkuji za radu.