Příčina výtoku z bradavek

Příčina výtoku z bradavek

delphine  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer...ráda bych se zeptala ..zjistila jsem že mám výtok z bradavek,dělala jsem si těhotenský test,ale je negativní.Poslední menstruaci jsem měla v lednu a poslední pohlavní styk v prosinci...můžete mi prosím říct co může být příčinou? Děkuji
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

jaký máte výtok? Mléčný?Příčina může být hyperprolaktinémia nebo tzv. mastopathia.Nejsou to věci které jsou nebezpečné no pro přesnou dg.je třeba navštívit lékaře.

S pozdravem,

MUDr. Ilič
delphine  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Mléčný a nebo takový nažloutlý..při každém zmáčknutí je to jiné... Děkuji za odpověď,zajedu si na prohlídku k lékaři.
Tína  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer. Již 5 měsíců mám bělavý výtok z bradavek. Nekojím již více než 10 let. Jsem po operaci šž a po hysterektomii. Mám zvýšenou hladinu prolaktinu a kortizolu, sono prsou je v pořádku. Gynekolog ani endokrinolog mi neumí poradit. Prosím Vás o radu. Děkuji
MUDr. Ilič Zdravko  |  Basic member  |  Praha
  • 357 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,

tak zvýšená hladina prolaktinu může vést k mléčné sekreci z bradavek.
Pokud je hladina Prolaktinu není několiknásobně zvýšená třeba jen 1x z 20 na 40 tak léčba často nneí třeba.

S pozdravem,

MUDr Ilíč
Lenka  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den,je mi 23 let,nikdy jsem nebyla těhotná.Antikoncepci ani jiné léky neužívám.Menstruaci mám pravidelnou a před jejím příchodem mě skoro vždy bolí bradavky.Nyní mám tak týden před menstruací a bolí mě levá bradavka.Je to dost silná řezavá bolest.Dnes mi z té bradavky vytekla kapička bílé tekutiny.Těhotenský test jsem si nedělala.Můžete mi prosím napsat zda je to normální před menstruací nebo si mám udělat těhotenský test nebo zajít k lékaři?Předem děkuji za odpověď.
anonym  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
dobry den mám výtok z bradavek zelené barvy ,jen při zmáčknutí co to může znamenat ?
LLLLL  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, chci se zeptat na možnou příčinu výtoku z levé bradavky. Včera jsem jela po dlouhé době na kole po rozdrncané cestě a za výstřih mi zalétl brouk :))což mě donutilo v nejbližší restauraci skočit na wc a najít ho.Při prohledávání jsem si všimla,že mám na bradavce malou vrstvu zaschlého jakoby mléka,sundala jsem to a bradavku zmáčkla a mléčně zbarvená tekutina se znovu objevila.Už jsme s tím v menší míře jednou potíže měla,ale hladina hormonu byla v normě,beru antikoncepci,stává se,že několik týdnů mě dost bolela prsa,která byla nalitější,což ale odeznělo s nástupem ATB.Poslední 2 měsíce jsem měla střídavě 3 různá ATB, těhot.test jsem si dělala, je negativní,může to být důsledem ATB?Měla jsem plicní chlam.,hemofila a pak klebsiolu,nebo tak nějak,mezi každýma ATB byl rozestup vlastně jen po dobu,než došly další výsledky a odhalily další infekci. Moc děkuji za odpověď.
LLLLL  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 2 odpovědí
A ještě bych dodala, že v levém prsu mám bulku,která čeká na odstranění,mám ji tam už asi 6let,ale vždy do zákroku vlétla nějaká nemoc,tak se to neustále oddaluje...

Související zákroky