Notice: Trying to get property of non-object in /data/www/medved/application/widgets/NewsletterSubscriberSideWidget.php on line 112
Obava z nákazy kapavkou - Léčba kapavky (gonorea) - Diskuze

Obava z nákazy kapavkou

Obava z nákazy kapavkou

anonym  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den, před čtyřmi dny jsem měl chráněný sex, nicméně jsem na kondom sahnul a žena mě líbala na tělo / ne na ústa / či přirození, ale na tělo a uši a já ji hladil na genitáíliích, ale ne uvitř. Nemám zatím žádné příznaky, nicméně údajně prý měla kapavku, nevím jestli léčenou, jsou to jen dohady z druhé ruky.Nicméně se obávám,zda jsem se mohl nakazit kapavkou a nevím zda mám jít na vyšetření,když zatím nemám příznaky a nechat si radši preventivně zaléčit antibiotiky. Děkuji za odpověď
MUDr. Anna Kinkorová  |  Basic member  |  Dermatovenerologie  |  Praha
  • 74 odpovědí
  • 5 Likes
Nakazit se můžete i při líbání,bacil kapavky může sídlit i v krku projevuje se pak jako klasická angina.Z rukou jste si mohl bacil teoreticky přenést i jinam ale pravděpodobnost je malá, bacil je velmi citlivý na teplotu nižší než je tělová.Po 4 dnech byste patrně nějaké příznaky měl mít.Preventivní přeléčení antibiotiky se neprovádí.Vždy je lepší podstoupit odborné vyšetření s kultivací.
anonym  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den paní doktorko, k dnešku žádné příznaky, je to už týden, tak nevím jestli ještě počkat, nebo jít na vyšetření, nechci zatěžovat zdravotní systém hypochondrií, nicméně si budu napíště dávat velký pozor, byl to úlet, naštěstí asi OK, mám už jen jednu partnerku. Děkuji za Vaší odpověď.
Pavel  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, asi před 5 roky jsem měl nákazu chlamydií, měla to i moje přítelkyně. Brali jsme antibiotika a " doufám " že byli vyléčeni. Do dněška spím pouze s tou stejnou přítelkyní, ale u mě se objevyly příznaky stejné jako u chlamydie od té doby několikrát. Ale pokaždé tak na 1 den. Pálila mě lehce močová trubice a vymáčkl jsem bílou kapku z penisu. Druhý den opět vše v normálu a proto jsem nebyl u doktora. Přítelkyně po celou dobu v pořádku, až na kvasinky co chytila někde v bazénu, byly vylečeny antibiotiky. Ale mě pokaždé tak 1-2x do roka na 1 den překvapí to pálení moč. trubice a malý výtok. Pak třeba pul roku az rok nic. Až asi před týdnem možná 10 dní se toto dostavilo opět, ale neustoupilo to. Mám svědění v moč. trubici, vytlačím bílou kapku. Při močení mě to ani nějak moc neřeže, nepálí, skoro normál. možná trochu víc svědí. Přítelkyně nemá žádné příznaky. Nevím co to má znamenat, jestli jsem pred 5 lety byl špatně vyléčen??, nebo se to mohlo nějak vrátit?? A nebo jestli jsem někde něco chytil na toaletách?, nebo snad jestli to muže být kapavka? Ta ma jak jsem se docetl, uplne stejné příznaky, jako chlamydie. Nebo má kapavka něco více specifického? Na urologii jsem objednan až za týden, maji pořád obsazeno. A dost me to vadí, netuším, co to může zase být.
děkuji za odpověď
Pavel
MUDr. Anna Kinkorová  |  Basic member  |  Dermatovenerologie  |  Praha
  • 74 odpovědí
  • 5 Likes
Reinfekce chlamydiemi je snadná, o kapakvku se patrně jednat nebude.Je nutné odborné vyšetření s kulitivací a podle toho nasadit léčbu.

Reakce na MUDr. Anna Kinkorová

Pavel  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den, díky za odpověď, u lékaře jsem s tím byl. Bylo mi vysvětleno, že ty příznaky co jsem měl během těch 5ti let, může být tím, že velmi málo piji tekutiny a i toto mohla byt ta kratkodoba reakce močové trubice. A je pravda, že málo piji a v té době mám moč hodně žlutou a kalnou, kdž vypiji 2 litry vody denně, tak je moč normální. 5ekl mi, že před 5ti lety jsem měl bakterii chlamidie, ale i zároveň ještě jinou - neřekl jakou. Teď udělal 2x výtěr z moč. trubice a odběr moči a nasadil Doxyhexal 200 tbl. na 20 dni. Pak kontrola. Tak jsem zvědav. Mám pocit, že svedění pres den dokonce uplně někdy vymizí, ale ráno mě to bolí a svědí a dnes dokonce jsem měl kapku krve po ránu z močové trubice. Toto jsem lékaři neřekl, protože se to stalo až dnes poprvé. Proč a co tak rev může být? je to následek podráždění té trubice?
děkuji

pěkný den
Pavel

Reakce na Pavel

MUDr. Anna Kinkorová  |  Basic member  |  Dermatovenerologie  |  Praha
  • 74 odpovědí
  • 5 Likes
Po užívání antibiotik se někdy následně pomnožují kvasinky, na které antibiotika nefungují.Pokud bude krev přetrvávat určitě to řeknětě svému lékaři, který by měl doplnit další vyšetření třeba i na urologii.
anonym  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,chtěl bych se zeptat, zda se kapavka opravdu může šířit třeba i jen líbáním. Děkuji za odpověď.
MUDr. Anna Kinkorová  |  Basic member  |  Dermatovenerologie  |  Praha
  • 74 odpovědí
  • 5 Likes
Teoreticky ano, protože můžete klidně dostat anginu/zánět mandlí/způsobený bacilem kapavky a tan může mít v ústech i líbaná oasoba.
Potom nemáte zánět močové trubice ale zánět v krku.Bacil je stejný.
anonym  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat zhruba před měsícem možná 3týdny to mohou být jsem měl nechráněný sex, ale teprve včera mi z penisu začal vytékat bílo-žlutý hnis. Při močení cítím řezání, ale jen ráno během dne je to v pohodě. Jen ten hnis během dne je nepříjemný. Není to náhodou kapavka?
Děkuji za Odpověď
anonym  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
u mého přítele se v těchto dnech potvrdila kapavka a neustále mi tvrdí,že nikde s nikým nic nemněl po dobu 2a pul let co jsme spolu.Já mu samozřejmě nevěřím.Z mé strany jsem si 100% jistá,že já ve vztahu nepodvedla.Máme spolu 9měs.dcerku a jsem neustále s ní jak doma tak jinde.Tvrdí,že to muže být následek min.vztahu z doby před naším seznámením,prosím o odbornou radu o přímé nákaze.Předem moc děkuji.
MUDr. Anna Kinkorová  |  Basic member  |  Dermatovenerologie  |  Praha
  • 74 odpovědí
  • 5 Likes
Jeho vysvětlení je málo pravděpodobné, patrně se bude jednat o čerstvou infekci.
darkdeep  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den. Asi před 2 měsíci jsem měl chráněný sex a orální sex bez ochrany. Asi týden mám svědění, pálení na varleti, šourku. Jinak nemám žádné jiné obtíže při močení, žádné řezání, pálení nebo nějaký bílý výtok. Může to být kapavka? Před 14 dny jsem byl nemocný a bral jsem antibiotika. Můžeto mít nějakou souvislost? Děkuji
Steve  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, asi před týdnem jsem měl nechráněný pohlavní styk. Pár dní nato mám svědění v penisu a při močení pálení. Mám i světležlutý výtok. Nemůže to být kapavka? Prosím o radu jak potíže vyléčit a čím. K doktorovi nechci chodit.
Děkuji za pomoc.
MUDr. Jaroslava Marková  |  Basic member  |  Praktické lékařství pro dospělé  |  Praha
  • 168 odpovědí
  • 8 Likes
Dobrý den, budete muset navštívit lékaře, jedná se pravděpodobně o infekci a bude nutná léčba antimikrobními léky, které jsou na předpis- nejsou volně prodejné. O kapavku se jednat může, diagnostikovat se dá z výtěru a léči se penicilinem-opět na předpis.
Doktor ve Vašem okolí