Dobrý den,mám za sebou 3x ivf,(1ivf-dlouhý protokol odběr přes 20 oocytů, 2ivf dlouhý protokol také přes 20 oocytů, 3 ivf krátký-11 oocytů-nedošlo k tra sféru žádné se neoplodnilo) toho u prvních dvou došlo k biochemické těhotenství.Při IVF se nám moc neoplodňovala vajíčka. Manžel má patologické hlavičky, tak jsme se rozhodly pro iui s dárcem,bohužel opětně přišla menstruace,ale zkusila jsem si jen tak těhotenský test a je na něm slabá čárka.Může se tedy jednat opět o biochemické těhotenství?Mám mutaci mthfr, ale to by nemělo mít údajně vliv. .Můžete prosím poradit jak dále?Ví,.že se to stává,ale jsou nějaké vitamíny na posílení? U ivf byl utrogestan. Děkuji
MUDr. Jan Šulc | Basic member | Gynekologie a porodnictví | Praha
49 odpovědí
29 Likes
Dobrý den.
Pravděpodobně opravdu šlo o tzv. biochemickou graviditu neboli časnou těhotenskou ztrátu. To je do budoucna pozitivní informace. Vždy je ale třeba dát pozor na odstup gravitestu od podání injekce s HCG (obvykle Pregnyl). Po ní může být pozitivní test i 10 dní.
Určitě bych doporučil IUI s dárcem zopakovat a hormonální podporu Utrogestanem nasazenou po ovulaci považuji za vhodnou. Další možností by bylo IVF se spermiemi dárce nebo s mixem spermií - část vajíček oplozovat partnerem, část dárcem.
MUDr. Jan Šulc
MUDr. Jan Šulc | Basic member | Gynekologie a porodnictví | Praha
49 odpovědí
29 Likes
Dobrý den.
Určitě to není zcela obvyklé. Zvážil bych vyšetření funkce štítné žlázy a v druhé polovině cyklu Utrogestan - v případě pozitivity testu nevysazovat a užívat do cca 8.-10. týdne těhotenství
MUDr. Jan Šulc
Perfektní přístup a chování veškerého personálu, ale především MUDr. Vlčka ... vše nám podrobně vysvětlil a společně jsme vybrali ideální postupy, možnosti a povedlo se hned na poprvé ... tudíž naprostá spokojenost !!!! ...Více
Přihlaste se k odběru novinek k zákroku Intrauterinní inseminace - IUI. Budete dostávat nové recenze pacientů, fotky před-po, aktuální diskuze. Odběr můžete kdykoli zrušit.
(105 sledujících)
Reklama
Reklama
Společnost ATWEB Consulting, s.r.o. jako správce osobních údajů, zpracovává na tomto webu cookies potřebné pro fungování webových stránek, pro analytické účely a pro retargeting. Více informací a možnosti nastavení nesouhlasu se zpracováním najdete zde.