Jak otěhotnět bez vejcovodů?

Jak otěhotnět bez vejcovodů?

Niky  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
Dobry den chtěla bych se zeptat už po druhé jsem otěhotněla mimoděložně po každé jsem začla špinit a později začla samovolně krvácet,pak mě vyčistily a pokaždé mi odebrali jeden s vejcovodu,ted nemam ani jeden chtěla bych se zeptat ted když nemam ani jeden vejcovod už nemuzu otehotnet leda po ivf.A ještě k tomu s darcovským vajíčkem je to tak?
MUDr. Jan Řičánek  |  Basic member
  • 29 odpovědí
Ano musíte se podrobit mimotělnímu otěhotnění, tedy děťátku ze zkumavky. Zda potřebujete darovat vajíčko, nedovedu posoudit. Záleží na tom kolik je Vám let, zda jste kuřačka, zda nemáte nějaký genetický problém - nosička tzv. balancované translokace apod. Dárcovské vajíčko bohužel je ekonomicky nákladná záležitost. J. Řičánek
NL - CLINIC Gest IVF s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 268 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den.
Bez vejcovodů můžete opravdu otěhotnět jedině pomocí programu mimotělního oplodnění neboli IVF. Darované vajíčko ale skoro jistě nepotřebujete, protože Vaše vaječníky Vám byly ponechány.
Jak vše probíhá se můžete podrobněji dozvědět např. na XXXXXXXXXXX.
S pozdravem MUDr. Jan Šulc
  • 205 odpovědí
  • 4 Likes
Dobrý den,
k otěhotnění je třeba ve Vašem případě použít metody mimotělního oplození. Pokud jste otěhotněla docela nedávno, nebude nejspíš nutné užít v IVF dárcovské vajíčko. Jestliže se ukáží Vaše vaječníky na základě vyšetření schopnými vyprodukovat vajíčko při hormonální stimulaci, je jistě možné, abyste otěhotněla sice za pomoci IVF, ale s užitím vlastních vajíček. Doporučuji Vám obrátit se na některé z center asistované reprodukce.
S pozdravem MUDr. Lenka Hromadová
veruska1234  |  návštěvník  |  Birmingham
  • 2 odpovědí
sem po miodelone us as 10 let mam sanci otehonet umele oplodni
veruska1234  |  návštěvník  |  Birmingham
  • 2 odpovědí
dobri den chtela sem se zeptat jesli mam sanci otehonet sem us 6 let po mideloznim
kevik  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den je my 30 let ,a mám 2 syny .před 4 lety jsem potratila samovolně byla jsem těhotná mimo děložně a odebraly mi vejcovod je možné že bych mohla otěhotnět znova můj gynekolog tvrdí že jsem zdravá ,pokoušíme se ještě o holčičku ale nejde to .tvrdí že musím na umělé oplodnění .
Alžbětka123  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
moje teta se snaží hrozně dlouho otěhotnět ale stále se jí to nedaří :-( a já se jí snažím pomoct a nevím jak je také bez vejcovodů :-/ má šanci otěhotnět ?