Bolest očí a světloplachost

Bolest očí a světloplachost

Lucie  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat na jednu věc. Už asi třičtvrtě roku mě štípou a pálí oči, jsem hodně světloplachá a dělají se mi mžitky před očima.A tyto stavy jsou nejhorší po ránu, ale jinak to trvá celý den. Asi třikrát za tu dobu se mi stalo, že jsem na půl hodinky jakoby úplně ztrácela zrak, pak se to spravilo. Půl roku se léčím na hypothyreosu a před třičtvrtě rokem (na začátku mých problémů) jsem měla zánět spojivek v obou očích. To bylo vyléčeno a prý mám pouze suché oči (byla jsem od té doby několikrát na očním), takže prokapávám umělýma slzama a nic nepomáhá. Občas se mi i stává, že se víčka jakoby chtějí samy zavírat a je těžké je udržet otevřená. Žádný hnis mi z nich neteče. Prosím poraďte, už jsem z toho div živá po tak dlouhé době.. Děkuji za Váš názor, Lucie
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
dopourčil bych Vám přeměření brýlové korekce, protože ony "výpadky" zraku mohou být způsobeny oční migrénou z přílišné námahy. Správně předepsané brýle by mohly tyto situace omezit. Častou příčinou štípání, přetrvávajícího syndromu suchého oka a ony popisované únavy víček jsou povislá horní víčka. Samozřejmě to už by vyžadovalo osobní konzultaci, zda je to Váš případ.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel

Naše internetové projekty a obchody:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX