Černý flíček v zorném poli

Černý flíček v zorném poli

Marta  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,asi tak týden mám v zorném poli černý flíček a kolem jakési pavučinky.Chtěla bych se zeptat co to může být a jaká je léčba,případně doporučení kliniky.Děkuji
Oční klinika NeoVize Brno  |  Basic member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
může se jednat o zákaly ve sklivci, které se často pohybují s pohybem oka a plavou v zorném poli. Většinou se jedná o relativně neškodné, věkem podmíněné změny sklivce, které lze případně operačně odstranit. Může se však jednat i o postižení sítnice, proto bych Vám doporučil odborné vyšetření očním lékařem v místě bydliště.

S pozdravem a přáním pěkného dne,

MUDr. Tomáš Jurečka, Ph.D.
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
Česká republika
Tel.: +XXXXXXXXXXXXXXX, +XXXXXXXXXXXXXXX
Mobil: +XXXXXXXXXXXXXXX
e-mail: XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXX
Marta  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Děkuji Vám za odpověď.Včera jsem navštívila lékaře a opravdu se jedná o zákalek na sklivci.
Oči  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mam stejny problem- černá tečka, jakoby mala muška, nevidim ji porad, ale jakmile se prudce podivam do strany nebo zaostrim. Chtela jsem se zeptat, jestli problem muze byt zpusoben treba tim, ze jsem si na noc neodlicila rasenku a do oka se tak dostaly necistoty, ktere zpusobily zminovany zakalek?!
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
o řasenku se jednat nebude, ta by byla vidět na povrchu oka a do vnitřku oka se dostat nemůže (není kudy). Přesně popisujete projevy sklivcového zákalku, které jsou způsobeny věkem podmíněnými změnami struktury sklivce.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika