Vidím mušky

Vidím mušky

Eva Kryšková  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý den, již nějakou dobu mě docela děsí problém u pravé oka před kterým mi v určitých momentem tak jako poskakují takoví šedočerní červíci nebo mušky a ještě ke všemu sem si u obou očí dnes objevila v duhovce takové hnědočerné skvrnky,ale jinak obě oči vypadají normálně zdravě (kromě krátkozrakosti a astigmatismus), čistě ani nebolí ani nesvědí nebo nepálí. Tak bych chtěla vědět zda jde o něco závažného,abych se zbytečně nestresovala.
Děkuji předem za odopověď.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den paní Kryšková,
jedná se pravděpodobně o zákalky ve sklivci- drobné útvarky, které vznikají změnou konzistence sklivce během života,volně plují ve sklivcovém gelu a my je vnímáme jako pohybující se mušky či vlásky před očima. Pohybují se s naším pohybem oka, nejvíce jsou vnímatelné na bílém podkladě (bílé zdi či sněhu). Často jsou spojeny s krátkozrakostí. Pokud se vyskytují v malém množství, jedná se o benigní záležitost. Hnědočerné skvrny na duhovce jsou pigmentové skvrny benigního charakteru.

Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika Pardubice
Rokycanova 2798, 530 02
Česká republika
Majitel

Naše internetové projekty:
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
---------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Jaroušek  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
  • 1 odpovědí
Před pravým okem se mi míhají mušky, pavučinky, chuchvalce vlásků. Je to velice nepříjemné,na čtení mám brýle, dioptrie asi 1,5. Děkuji za odpověď Šromová Jaruna
eeffaa  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Občas,když se dívám z tmavého prostředí do světlejšího,tak vidím v oku skvrny,ale když se chci zaměřit na některou,tak se posouvá směrem pohybu oka.Jedna skvrna,ale vypadá jako složená z článků,zkroucená jako červíček.Myslela jsem,že je to smetí,ale viděla jsem to znovu.Je mi 49 let mám se něčeho obávat,nebo to nic není?Děkuji
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
jedná se o benigní sklivcové zákalky vzniklé pravděpodobně v důsledku věkem podmíněných změn sklivce. Není se čeho obávat, lékaře vyhledejte v případě, že se jich z ničeho nic objeví velké množství.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX