V zorném poli je pohyblivý šedý flek

V zorném poli je pohyblivý šedý flek

Eva  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, prosím o radu. Na pravém oku vidím v zorném poli průhledný šedý flek, první 3dny se pohyboval, 4.den se pohyb fleku zmenšil vpravo a vlevo vidím deformace rovných svislých čar či předmětů. Vše pozoruji teprve 4.den, léky neberu, nemoci nemám. Nosím celý život brýle na dálku a krátce i brýle na blízko. V létě jsem byla na podrobném vyšetření oka, fleky jsem tehdy neviděla, vše bylo OK. Věk 43, pracuji jako optička a namáhám hlavně oko, které problémy nemá. Děkuji
Doc. MUDr. Jan Studnička Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Hradec Králové
  • 2 odpovědí
Dobrý den, obtíže, které popisujete pravděpodobně souvisí se změnami sklivce. Nicméně mohou souviset i s onemocněním sítnice a vyžadují akutní vyšetření očním lékařem.

S pozdravem. Jan Studnička
Oční klinika NeoVize Brno  |  Basic member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,

doporučuji včasné vyšetření očního pozadí očním lékařem k vyloučení onemocnění sítnice v místě nejostřejšího vidění.

S pozdravem
N. Beszédešová
Eva  |  návštěvník  |  Olomoucký kraj
  • 1 odpovědí
Vyšetření potvrdilo zbytnělou tkán na sítnici, makulární degenerace ve 42 letech. Jsem 10 dní po 1. injekci přímo do oka, flek je průsvitný již není šedý a neprůhledný, již vidím přes něj, deformace obrazu zůstala. Děkuji.