Cysta na spojivce

Cysta na spojivce

lenka  |  návštěvník
Dobrý den, měla bych na Vás dotaz - nevím, zda je možné takto na dálku diagnostikovat a odpovědět. Již před několika měsíci se mi udělal jakoby malý puchýřek v oku, mírně se zvětšoval, po čase se opět zmenšil, teď mám dokonce pocit, že se posunul směrem k vnitřnímu koutku pravého oka. Lékař mi sdělil, že se jedná o cystu na spojivce, že mám přijít, jen pokud by se zvětšovala. Konzultovala jsem tento problém s lékařkou v Brně asi za půl roku a ta mě poslala na ambulantní zákrok do nemocnice. Přiznám se, že mám velkou obavu a nevím, zda mám tento zákrok podstoupit a nebo ještě vyčkat. Je mi 48let, s ničím se neléčím, alergie nemám. Děkuji moc za odpověď.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, pokud nemáte subjektivní potíže, cysta se nezvětšuje a nevadí v mrkání, tak není nezbytné zákrok podstupovat. Lze stav sledovat a případně zasáhnout kdykoli v budoucnu. Ovšem cysty větších rozměrů se doporučí odstranit hned, zákrok je pak bezpečnější a oko se lépe hojí.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX

Související zákroky