Neustálé slzení oka

Neustálé slzení oka

Lucii  |  návštěvník  |  Zlínský kraj
Dobrý den, už asi víc než měsíc mi stále slzí pravé oko. Někdy je pár minut klid ale jindy je to bez přestávky. Pořád vidím na to oko rozmazaně, protože nestírám vysušovat.Vůbec nevím čím to může být. Začalo to z ničeho nic. Nijak mě nebolí. Nevíte co bych měla dělat? Použít kapky nebo rovnou navštívit lékaře? Děkuji za odpověď.
Oční klinika NeoVize Brno  |  Basic member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
vzhledem k tomu,že je slzení permanentní, doporučil bych navštívit očního lékaře, protože se kromě jiného může jednat i o zúření či ucpání slzných cest, které by bylo nutné řešit jejich uvolněním.

S pozdravem
T.Jurečka

MUDr. Tomáš Jurečka, Ph.D.
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
Česká republika
Tel.: +XXXXXXXXXXXXXXX, +XXXXXXXXXXXXXXX
Mobil: +XXXXXXXXXXXXXXX
e-mail: XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Josef Černý  |  Basic member  |  Alergologie a klinická imunologie  |  Turnov
  • 7 odpovědí
Dobrý den,
jako alergolog vám mohu sdělit, že alergické onemocnění spojivek bývá obyčejně oboustranné a je doprovázeno svěděním.Slzení je symptom,který alergii doprovází v menší míře. Doporučuji se obrátit na očního lékaře.
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, může se jednat pouze o syndrom suchého oka, kdy je porušena lipidová vrstva slzného filmu, ale je třeba vyloučit neprůchodnost a zúžení slzných cest. Takže doporučuji vyšetření u oftalmologa a jako první pomoc si můžete pořídit umělé slzy obsahující lipidy (př. systane balance, optive plus atd.)

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX

Slzení očí - Související videa