Účinnost umělých slz

Účinnost umělých slz

nikkie  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
muzete mi nekdo napsat svou zkusenost jestli se vam oci opet uzdravily po pouzivani umelych slz? Za jak dlouho? pouzivam par dnu a nepomaha to. Vzdy jen na chvili, ale pak je to vzdy to same. Zvlaste po probuzeni. Dekuji za radu
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
umělé slzy nejsou léčbou okamžitou, ale dlouhodobou a to v řádu měsíců i let. Pokud jsou problémy nejhorší ráno, tak na noc používejte umělé slzy ve formě gelu (př. visidic gel).

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX
Fil  |  návštěvník  |  Kraj Vysočina
  • 1 odpovědí
Dobrý den, mám oční lékařkou diagnostikovaný syndrom suchého oka. Prozatím zkouším kapky Systane, ale štípani oči je po kapnuti ještě horší. Prosím o radu. Dekuji

Reakce na Fil

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, umělé slzy by měly být příjemné, takže doporučuji vyzkoušet jiné (ne každé umělé slzy vyhovují každému). Určitě však bez konzervačních látek. Nicméně může se stát, že pokud Váš syndrom suchého oka je závažný, že budou štípat či pálit jakékoli kapky, dokud se oční povrch pravidelnou léčbou nezahojí.
MUDr. Simona Ježková  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Liberec
  • 22 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, ...neuvádíte, zda jste získal/a kapky v lékárně nebo po odborném očním vyšetření...umělé slzy jsou indikovány při poruše tvorby a kvality vlatního slzného filmu ...takzvané "suché oko" není onemocnění jako chřipka, které se dá vyléčit za určitou dobu, ale jde o poruchu doživotní, je tedy nutná trvalá léčba ..náhradních a umělých slz je na trhu velké množství, ne všechny mají stejné vlastnosti a neřeší problém individuálně..musí vám tedy pomoci s volbou kapek oční lékař po řádném vyšetření ( možná musí zkusit i několik preparátů! než se problém ustálí) SJ
anonym  |  návštěvník  |  Praha
  • 2 odpovědí
Dobrý den, jsem 18 měsíců po implantaci multifokálních čoček a 2 korekcích pravého oka.Stále mám pocit suchého oka,pálení.Při kontrole u lékaře je prý vše v pořádku,mám si kapat 5x denně umělé slzy.Už jsem vyzkoušela různé kapky,ale stav je setrvalý.Můžete mi nějaké kapky doporučit? Děkuji.
Premium Clinic s.r.o. - Oční centrum Teplice  |  Basic member  |  Teplice
  • 35 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,

kapiček na léčbu suchého oka celá řada, a každý pacient má své preference. Ve Vašem případě bych možná vyzkoušel suplementace umělých slz v gelové formě (např. Oftagel).

S pozdravem

MUDr. Peter Mojžiš, Ph.D., FEBO