Odstranění tupozrakosti bezplatně

Odstranění tupozrakosti bezplatně

Patricie  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,

je mi 18.let, nevím od jakého věku trpím tupozrakostí levého oka. Když jsem byla mladší nosila jsem brýle a kapky, které mi zdravé oko zamezovali ve vidění, aby se nemocné levé oko soustředilo. Momentálně mi moje oční lékařka nenasadila brýle. Kontroluje mě a pokud nastane nějaké zhoršení, tak se rozhodne co a jak dále. Nešilhám vůbec. Jen se toho bojím. Chtěla bych podstoupit operaci odstranění tupozrakosti BEZPLATNĚ. Pokud je to vůbec možné odstranit. Chtěla bych Vás tímto poprosit, jestli je na nějaké klinice možná bezplatná operace? A popřípadně podrobné informace, zda-li je tato operace platná a spolehlivá. Děkuji
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
tupozrakost již ve Vašem věku není léčitelná. Jediné, co současná medicína umožňuje, je snížení dopadu tupozrakosti na vidění odstraněním plné dioptrické vady tupozrakého oka (laserem nebo implantací nitrooční čočky). Z uvedeného vyplývá, že provedení zákroku tzv. na pojišťovnu není podle současných regulí možné, protože by se jednalo o refrakční zákrok. Tedy operaci dioptrické vady. Jestli by právě Vám tento zákrok pomohl, je možné říct až na základě podrobného vyšetření (např. na Naší klinice je takové vyšetření bezplatné). Jsou pacienti, u kterých se vidění zlepší jen o jeden řádek, ale i tací, kteří vidí po operaci až předposlední řádek na čtecí tabuli.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D.
Oční klinika OFTEX
Rokycanova 2798, 530 02 Pardubice
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Očí  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 4 odpovědí
Dobrý den,mám tupozrakost a chtěla bych vyšetření oka na základě toho se dohodnout jaké mám možnosti, snížení dioptrie. Je mi 45 let. Co hradí pojišťovna? Děkuji za info Baranova

Reakce na Očí

• 4 odpovědí
Ráda bych vyšetření očí, a při vaší asistenci. Je nákyp kontakt do Pardubic. Děkuji předem Baranova

Reakce na Očí

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
je třeba nejprve podstoupit vyšetření před refrakční operací na specializovaném pracovišti, které obvykle hradí pacient.

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

• 4 odpovědí
Dobrý den, mohu se kvamm oědnat na vyšetření ,mám tupozrakost a ráda bych to vyřešila ,třeba xestou snížešní dioptrii.Baranova
Oční klinika NeoVize Brno  |  Basic member  |  Brno
  • 167 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
tupozrakost je léčitelná přibližně do 6 let věku, poté je již "zafixovaná" a nelze vyléčit. Dle Vašeho popisu u Vás léčba v dětství probíhala. Nyní můžete zlepšit vidění tupozrakého oka pouze odstraněním přidružené dioptrické vady např. laserem. Tento zákrok však není hrazen ze zdravotního pojištění. Budete-li mít zájem, můžete se na níže uvedených telefonních číslech objednat k vyšetření na naší klinice, kdy lze stanovit i míru zlepšení vidění po provedení laserové korekce refrakční vady.
S pozdravem a přáním pěkného dne,

MUDr. Tomáš Jurečka, Ph.D.
Oční klinika NeoVize
Poliklinika Viniční
Viniční 235
615 00 Brno-Židenice
Česká republika
Tel.: +XXXXXXXXXXXXXXX, +XXXXXXXXXXXXXXX
Mobil: +XXXXXXXXXXXXXXX
e-mail: XXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXXXXX
Patricie  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Mockrát Vám děkuji za odpověď a popřípadě nabídek. Mám jen jednu otázku ještě, může se stát, že do budoucna začnu šilhat? Děkuji
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
vzhledem k Vašemu věku, kdy jsou zrakové funkce již zafixovány, se domnívám, že možnost rozvinutí šilhání je poměrně malá. Ale i v tomto případě, stejně jako u možného zlepšení vidění) záleží na stupni tupozrakosti a na počtu dioptrií na onom oku. Ale obecně řečeno je možné, aby tupozraké oko začalo šilhat v kterémkoli věku.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA

Janečka Vrátná  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat.Mám dceru 8let....má tupozraké levé oko...zjistili jsme to bohužel až v sedmi letech.Je možná operace....která by aspoň trochu zlepšila vidění na to levé oko?A pokud ano kolik by to stálo?...a pokud né...ani v budoucnu není šance operace? Děkuji předem za odpověď.

Reakce na Janečka Vrátná

• 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
tupozrakost je funkční vada, kdy je vnímání zdravého oka potlačeno mozkem pro zhoršenou kvalitu obrazu. A zatím není v silách medicínu donutit mozek plně odstranit tento blok, pokud jsou zrakové funkce již zafixovány - tedy obecně po 7-8 roce věku. Vidění lze zlepšit odstraněním celé dioptrické vady onoho oka, ale do jaké míry se vidění vylepší, je možné říct až po vyšetření. Podle velikosti vady a anatomie lze k odstranění dioptrické vady použít laserový zákrok nebo implantaci nitrooční čočky. Takové zákroky stojí od 17.000 do 38.000,- podle zvolené metody. Ale na takový zákrok je ještě mladá a odložením se stav nezhorší.
Momentálně bych Vám doporučil zkusit nadále zakrývat lepší oko aspoň doma při aktivních činnostech ještě po následující rok. Je sice malá šance, že oko ještě "vycvičíte", ale každý člověk je jiný a jsou i případy, kdy i v osmi letech se dosáhlo mírného zlepšení.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Reakce na Janečka Vrátná

MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 111 odpovědí
  • 45 Likes
Dobrý den, nemůžeme odstranit v pravém slova smyslu tupozrakost, ale můžeme Vaší dceři odstraněním dioptrií vytvořit optimální podmínky pro zlepšení tupozrakosti. V tomto věku se stále nachází v tzv. citlivé periodě pro vývoj zrakových funkcí a upravením dioptrické vady(předpokládám, že se jedná o tupozrakost z anizometropie-tj. z dioptrického rozdílu mezi pravým a levým okem), bychom mohli dosáhnout zlepšení zrakových funkcí.
Otázkou je, jestli bude ve vhodném indikačním rozmezí pro laservý zákrok(jiná operace není v tomto věku vhodná). Cenu za zákrok dosud nehradí žádná pojišťovna a jedná se o cenu od 19ti do 24 tisíc za jedno oko.

Máte-li zájem můžete se obrátit na naší klniku - www. XXXXXXXXXX
S pozdravem

Reakce na Janečka Vrátná

MUDr. Lenka Ottová  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Šumperk
  • 42 odpovědí
  • 3 Likes
Dobrý den,
v tomto případě je na místě podrobné vyšetření ve strabologické ambulanci,správná přesná korekce brýlové vady,zakrývání dobře vidoucího oka a ortoptické cvičení.Jen v případě,že tupozraké oko má výrazně vyšší vadu než druhé,dobře vidoucí, je možné zvážit laserovou korekci vady na horším oku .Touto problematikou se zabývá např. Dětská klinika v Brně - Černém poli,pan prof. Autrata.
MUDr.Kateřina Šinclová
anonym  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den chtěla bych se zeptat zda li po odstrnení dioptrické vady bych musela stále nosit brýle když trpím tupozrakostí. Děkuji Štěpánková
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den p. Štěpánková,
po odstranění dioptrické vady už brýle na dálku potřebovat nebudete. Odstraněním celé dioptrické vady tupozrakého oka se dosáhne maximální zachovalé zrakové ostrosti. Brýle pak již vidění nezlepší a je tedy zbytečné je nosit. Ovšem po dosažení 40. roku se začne zhoršovat vidění do blízka a brýle budou fyziologickou nutností.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
--------------------------------------------------------
tel.: XXXXXXXXXXX, GSM: +XXXXXXXXXXXXXXX
email: XXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Renata Matějková  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 7 odpovědí

Dobrý den,
Ne, brýle byste nosit nemusela,dioptrická vada by byla odtsraněna laserem, ale platí, že vlastní tupozrakost úplně vyléčit nejde.Vidění by bylo ale zlepšeno odstraněním přidružené refrakční vady. Nakolik lze vidění zlepšit není možné říci bez vyšetření vašich očí. Ale i částečné zlepšení stojí za to.

Případný termín vyšetření prosím dohodněte na níže uvedených číslech.
Děkuji za váš dotaz a zdravím
MUDr.Renata Matějková
Oční klinika Neovize
tel.:XXXXXXXXX, XXXXXXXXX

anonym  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den,
před měsícem u syna (7) diagnostikovali tupozrakost. Přístroj ukázal plusové dioptrie - levé oko (tupozraké) 4 dioptrie a pravé 2 dioptrie. Dostal brýle na kterých má 1,5 D a 2,5 D. zajímalo by mě, zda je tento postup v pořádku. také nám paní doktorka řekla, že máme oko zakrývat na 2h denně. Následně jsem se dočetla o jeho poměrně pozdním věku na léčbu a proto okluzor nosí prakticky celý den. Nevím, zda tím,ale nemůžu něco pokazit. Na kontrolu jdeme v květnu. Syn již chodí do školy a tam okluzor také nosí a nevadí mu to.
Děkuji za odpověď
Marcela Kroupová
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den paní Kroupová,
na zhodnocení postupu léčby není dostatek infomací. Vše závisí na kvalitě vidění tupozrakého oka a případné přítomnosti i drobného šilhání. Rozhodně v tomto věku nezakrývejte na déle než 6 hodin denně. Pokud nosí okluzi celý den a každý den v týdnu, pak z dlouhodobějšího hlediska hrozí vznik tupozrakosti i na dosud zdravém oku.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
alf68  |  návštěvník  |  Ústecký kraj
  • 1 odpovědí
Je mi 63 let a byla jsem pozvaná k operaci šedého zákalu na tupozrakém oku.Má to smysl? Je opravdu naděje nazlepšení zraku? Děkuji za odpověď
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den,
odstranění šedého zákalu má smysl i na tupozrakém oku. Pokud by totiž zákal progredoval a stal se neprůhledným, tak by se mohlo stát, že oko začne ujíždět. Vidění se navíc projasní a díky odstranění celé dioptrické vady se opravdu může mírně zlepšit i kvalita zrakové ostrosti. Do jaké míry nemohu bez znalosti stavu odhadnout. Obecně platí, že čím větší tupozrakost, tím menší zlepšení je možné očekávat.

Oční klinika OFTEX
Česká republika
ředitel
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
MUDr. Eva Jerhotová Ph.D.  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Praha
  • 111 odpovědí
  • 45 Likes
Dobrý den,
záleží na stupni tupozrakosti a zákalu, není asi třeba spěchat, ale nelze zákal ponechat do neoperabilního stádia spojeného s dalšími riziky pro oko.

S pozdravem
MUDr. Kristina Vodičková Ph.D., FEBO  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Brno
  • 26 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
tupozrakost nelze vyléčit, tu máte od dětství, ale pokud se nyní na zhoršeném vidění podílí šedý zákal, operace rozhodně smysl má. Čím více je oko tupozraké, tím horší ale bude vidění po operaci.
S pozdravem,
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Můžete se objednat k nám na kliniku do Pardubic, veškeré kontaktní údaje naleznete na našich webových stránkách (zde na serveru není povoleno je uvádět).