Blefaritida - léčba zánětu víček

Blefaritida - léčba zánětu víček

kristyna  |  návštěvník
Dobrý den, trápí mě zánět víček (zřejmě přední) několik měsíců. Vždy pár dní aplikuji opthalmo-hydrocortison a pak se zase svědění a vypadávání řas po pár dnech vrátí. Měla jsem i tobradex léčbu, po ní asi 3 týdny klid. Jak jsem se všude dočetla, léčba je velice obtížná. Není třeba nějak posílit imunitu a zbavit se stafylokoka?
MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA  |  Basic member  |  Oftalmologie  |  Pardubice
  • 571 odpovědí
  • 27 Likes
Dobrý den, léčba je obtížná vzhledem k náročnosti. Je třeba 1-2x denně provádět hygienu očních víček.Návod na hygienu víček: Nahřátý čistý kapesník (např. žehličkou) na 40° přiložíte na 3-5 minut na zavřená víčka. Tím se uvolní sekret. Následně tento sekret jemnou masáží vytlačujete - lehce masírujete dolní víčko ze spoda nahoru a obdobně horní víčko. Poté očistíte víčka buď naředěným dětským šamponem nebo např. Blefagelem. Na závěr oči vypláchnout borovou vodou nebo o-septonexem či ocuflashem. Léčba je v řádu měsíců. Předepsaná léčiva Vám zajisté uleví, ale neřeší primární příčinu. Pokud by ani dlouhodobá PRAVIDELNÁ hygiena víček nevedla k výraznému zlepšení, tak je možné celkové přeléčení antibiotiky. To je ale krajní řešení. Staf. epidermis, který toto velmi často způsobuje,se na povrchu kůže vyskytuje zcela běžně a tak se ho zcela nezbavíte. Posílení imunity je vhodné, ale samo o sobě nebude dostatečné.

V případě jakýchkoliv dotazů nás neváhejte kdykoliv kontaktovat.
Přeji krásný zbytek dne a jsem s pozdravem.

MUDr. Vladimír Korda, Ph.D., MBA
OFTEX Oční klinika

Související zákroky