Necitlivost v rukou

Necitlivost v rukou

Radmila  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
Dobrý den, mám takový maličký problém, každé ráno při vstávání už asi 4 až 5 měsíců necítím ruce, můžu ležet na jakékoliv straně těla, problém je i v noci, prostě si lehnu dám ruce k sobě a do 10 až 15 minut je necítím jako bych je měla přeleženy, dnes ráno jsem dokonce ležela na zádech a ruce měla po dél těla a už je to hodina co jsem vstala a stále mě brní levá ruka,pořád si říkám asi nějaká hloupost v těle, ale mě už to fakt otravuje, když za mnou přijde v noci dcera nemůžu ji ani pořádně obejmout, třeba je to opravdu nějaká jen blbůstka a proto se ptám co s tím, děkuji mnohokrát za odpověď a přeji krásné letní ráno
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
s vysokou pravděpodobností ta Vaše blbůstka je "syndrom karpálního tunelu".
Tj. útisk středního nervu.
Objednejte se k vyšetření na neurologii, potom na ortopedii. Léčba je účinná malou operací.
prim. Moster, Revmacentrum
petas  |  návštěvník  |  Královéhradecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den už pár nocí mám necitlivost v levé ruce..je to hrozně nepříjemné..v noci mě to vzbudi a už mě to nenechá spát... jsem kuřák je pravda že moc nepiju ale ráda bych věděla co to je..mám strach..protože jsem to nikdy neměla až ted poslední dva měsíce... je to jen levá ruka ..byla bych ráda za každou radu.... děkuji..
Revmacentrum®  |  Basic member  |  Brno
  • 1230 odpovědí
  • 11 Likes
Zdravím,
navštivte neurologa, který určí, zda příčina necitlivosti je v oblasti krční páteře nebo periferně. Bolesti v noci spíše svědčí pro syndrom karpálního tunelu. Umíme léčit.
prim. Moster, Revmacentrum
MUDr. Jiří Vrbický  |  Basic member  |  Plastická chirurgie  |  Praha
  • 21 odpovědí
  • 123 Likes
Nejspíše se jedná o syndrom karpálního tunelu.K ověření diagnozy je vhodné EMG vyšetření.Zajistit vám ho může neurolog. S výsledkem vyšetření EMG se můžete objednat na naši kliniku,kde operace karpálního tunelu běžně provádíme.(XXXXXXXXX)
s pozdravem Dr. Vrbický

Reakce na MUDr. Jiří Vrbický

Michal  |  návštěvník  |  Bratislava
  • 1 odpovědí
Zdravim,mám napuchnutú ruku už si 5 mesiacov,bol som na röntgene a lekar povedal že s tym nič nemam a možem to zatažovat,tak som to zatažoval a teraz už asi 3 dni necitim spodnú čast malíčku na lavej ruke.Mám tu ruku trošku pretaženú zo športov - posilnovanie,box.Natieram si to mastami ale nepomáha to,čo s tým mám robit?
madluska1  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
dobrý den ,mám ty samé potíže,ale takové že už v noci brečím bolestí chci se zeptat vyřešila nějak své potíže??děkuji za odpověd
Punto  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
  • 1 odpovědí
Me máme je 81 let a má již od prosince loňského roku, po očkování proti chřipce, problém s bolestí svalstva na nohou a s ne citlivosti palce,ukazováčku a prostředníčku a částečně prsteníčku na obou rukách.Absolvovala nějaké masáže, byla 3 týdny na rehabilitaci v Žacléř, ale stav se nezlepśil. Může být problém následkem očkování? Co dál?