Nárazová bolest v zápěstí

Nárazová bolest v zápěstí

Tea  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Dobrý den,asi před 2ma měsícema, jsem byla na chrirguii s bolestí zápěstí(bočního kloubu v zápěstí) měla jsem 4 týdny sádru a bolest přešla,ted se mi to zase vrátilo,ale neměla jsem na ruku nijakou vyšší námahu.Bolí to nárazově a už mě to i budí v noci,nevíte s čím by to mohlo souviset a zda mám jít na chirurgii nebo ortopedii?
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Doporučoval bych spíše ortopedii
Tea  |  návštěvník  |  Praha
  • 1 odpovědí
Děkuji,zítra si musím nákého ortopeda najít.
Kryocentrum - první pražské polárium  |  Basic member  |  Praha
  • 2 odpovědí
.
Gogo  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Náhle mne začalo bolet zápěstí PHK, tři dny předem jsem pracoval na zahradě. Bolest zápěstí PHK je tak intenzivní, že na omak v horní části je až nesnesitelná. Prosím sdělte mi co mám v tomto případě dělat. Děkuji za radu s pozdravem P.G.
Bc. Václav Kovalovský  |  Basic member  |  České Budějovice
  • 99 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
buď jste si prací přetížil zápěstí a způsobil si jeho zánět nebo jste si přetížil šlachy a máte zánět šlach.
Na takový problém je dobré navštívit ortopeda, aby se na ruhu podíval. Pokud je to ono, tak to chce klid zápěstí (úplnej - OS hygiena, otev.dveří, počítač...) + znehybnit obinadlem nebo ortézou a 3-4x denně mazat protizánětlivou a protibolestivou mastí (něco s ibuprofenem nebo diklofenakem). Mělo by se během týdne zklidnit.
V.Kovalovský
Monika  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den.Už nevím,co a jak dělat a tak si tady čtu příspěvky.Asi před 2 měsíci mi oteklo pravé zápěstí a rukou jsem vůbec nemohla pohnout.Lékařka mi předepsala antibiotika,ortopéd ortézu a minimálně 14 dnů klidový režim.Vše jsem dodržela,bolest ustoupila,ale teď už mě zase několik dnů trápí i když bez otoku.Po probuzení mám zápěstí málo pohyblivé a v pravém palci mi nepříjemně"lupe"v kloubu a trvá dost dlouho,než ruku a palec rozhýbu.Lékařka mi napsala xeforapid a Aulin...výsledek....žádný.Pracuji jako servírka a bylo mi řečeno,že je to z přetížení.Ale nevím co a jak dál.Mou práci mi to značně komplikuje.Prosím o nějakou radu.Děkuji Monika
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den paní Moniko,
postup, jak jste se léčila, vypadá rozumně. U přetížení je klid základní léčbou, kromě toho můžete ještě zkusit laserterapii (má většina rehabilitačních pracovišť), minimálně 10 aplikací, chodit denně nebo obden. Můžete navštívit i fyzioterapeuta, který by Vám navrhnul cvičení na zpevnění a stabilizaci horní končetiny.
Poraďte se se svým lékařem, zda by nebylo vhodné, abyste se nechala vyšetřit ještě na revmatologii. Jedná se o krevní odběry, zda není nějaký zánět v těle. Revmatologické vyšetření bych doporučila zejména, pokud Vás trápí obě ruce, tedy symetricky.
S pozdravem
Mgr. Anna Nedbalová, fyzioterapeut

Reakce na GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice

Monika  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 2 odpovědí
Dobrý den paní magistro,
moc děkuji za odpověď.Navštívila jsem svou obvodní lékařku(strašně moc úžasná a pačlivá :))a řekla jsem jí o svých potížích.Odebrala mi krev a objednala mi vyšetření EKG PHK nevylučuje sy canalis carpi a uvažuje o CHZP(nevím,co to znamená).Snad budu zítra"chytřejší".
Přeji hezký den Monika
LuckaS  |  návštěvník  |  Karlovarský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
již asi 6 let mám nepravidelné bolesti v zápěstí,největší bolest je při používání palce.Bolest trvá vždy cca měsíc,někdy déle a někdy pouze týden.Potom mám pauzu třeba i tři měsíce.Bolest přichází z ničeho nic,po žádné zátěži.Když to trvá víc než týden,tak bolest stoupá až k lokti i do ramene.
Již jsem byla u dvou ortopedů,na rentgenu a nic mi lékaři nenašli.Poslali mne domů s tím,že mám méně odolné kosti,což se mi nezdá jako lékařské posouzení.Bolí to často nesnesitelně,nelze nijak více zápěstím hýbat.Což znamená,že běžné denní úkony jsou pro mě nemožné.
Prosím o nějakou radu či názor.O co se může jednat či čím se dá zmírnit bolest.
Předem velice děkuji a přeji hezký den.
Součková Lucie
email: rothanela.ro@seznam.cz
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den Lucie, doporučuji ještě odbornou konzultaci fyzioterapeuta, který vyšetří váš pohybový aparát z pohledu funkční diagnostiky.
Mgr. Hna Vašíčková