Bolest zápěstí a bulka

Bolest zápěstí a bulka

Jakub  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den, mám problém s bolestí zápěstí a chtěl bych vás poprosit o radu.
Abych začal od začátku. Za posledních pár let(cca 3) mě, tak 3-5x, tak na dva týdny rozbolelo zápěstí hrozně, nemohl jsem s ním pořádně hýbat, bolelo při pohybu atd. Většinou to bylo při nárazově zvýšené námaze - tábor, brigáda.

Co si pamatuju přesně, kdy to bylo, tak minulé léto během brigády mě začalo bolet zápěstí a zhoršovalo se to do fáze, kdy jsem začal nosit dlahu a mazat si to různými krémy a asi 2 týdny to bolelo hrozně, i když jsem s tím nehýbal, natož když jsem s tím trochu pohnul. Bolet, jakoby v zápěstí, ale cítil jsem to i na (asi) šlachách cca 1-10 cm od zápěstí směrem k lokti. Pak to pomalu ustoupilo.

Dále letos o zimním semestru o zkouškovém (asi jak jsem hodně psal) to zase začalo bolet. Už ne tak hrozně, ale taky při sebemenší pohybu mi projela zápěstím a částí ruky bolest a pak odeznívala tak 5-10 minut a jinak pořád byla cítit minimálně slabá bolest. A v zimě se mi taky poprvé objevila v tom zápěstí úplně tvrdá bulka asi jako velký hrášek/menší třešeň. Při ohnutí ruky nepohyblivá, při uvolnění pohyblivá do stran o cca 2 milimetry(očividně vázána na něco).

Bolest odezněla ale bulka zůstala. Zmenšovala se a zvětšovala, ale pořád tam byla.

Před cca 4 týdny se zase zvětšila trochu (ne víc než v zimě) a zas mě začala bolet. Když ruku neohýbám tak o tom skoro nevím, ale sebemenší ohnutí/kroucení/pohyb tak už o tom vím minimálně tlakem nebo i bolestí.
Při ohybu nahoru to bolí víc. Ruku už vůbec neohnu naplno. Dolu ji ohnu tak maximálně na 70% toho co dá levá ruka. Nahoru tak na 50% co dá levá ruka a pak hrozná bolest. Takové věci jako, že bych se opřel o dlaň vůbec nepřipadají v úvahu.

Je mi jasné, že musím navštívit doktora, ale než mě přijme, tak bych se rád zeptal na rady, co mohu dělat, aby to méně bolelo, případně, aby se zlepšovalo.

Děkuji za odpověď
MUDr. Zdeněk Kopal  |  Basic member  |  Rehabilitační a fyzikální medicína  |  Frýdlant v Čechách
  • 114 odpovědí
  • 5 Likes
Dobrý den, může se jednat o gangliom ,který může omezevat zápěstí, měnit i svoji velkost. Nutno navštívit chir. ambul. ortopeda, který rozhodne o dalším postupu.