Bolest zápěstí při ohnutí

Bolest zápěstí při ohnutí

Fanatic  |  návštěvník  |  Praha
Dobrý den
Asi před dvěma týdny mě začalo bolet levé zápěstí, především při ohnutí dlaně nahoru. Příčinou pravděpodobně byly 3 dny práce na PC a následné posilování v posilovně. Také pravidelně hraji na bicí. Bolest v posledních dnech téměř zmizela ale dnes se to zase trochu vrátilo. Každopádně kromě bolesti při ohýbání nic dalšího není. Žádný otok ani nic podobného.

Zajímalo by mě co bych se zápěstím mohl mít, případně jak a jak dlouho to léčit.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den,

podle Vašeho popisu může jít o přetížení šlach a svalů předloktí nebo o blokádu v zápěstí. Mohla by Vám ulevit mobilizace zápěstí a relaxace svalstva předloktí, případně tape.

Zdravím,
Mgr. Gabriela Černá
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den, dle popisu může jít o přetížení svalů na předloktí případně vznik mikrozánětu měkkých tkání. Doporučuji Vám terapii rázovou vlnou případně kombinaci s fyzioterapií (mobilizace, techniky měkkých tkání) od věci není ani diagnostika krční páteře, ramene a případná práce dále v souvislosti s funkčními změnami v pohybovém aparátu.

Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Jana Šimonková fyzioterapie  |  Basic member  |  Praha
  • 22 odpovědí
Dobrý den,
skutečně nepůjde o závažné poranění. Pravděpodobně jste jen přetížil svaly předloktí natolik, že již daly o své zátěži bolestí vědět.
Nejlépe vám poradí fyzioterapeut jak šlachy a svaly protahovat a uvolňovat a předejít vzniku podobných obtíží, či tenisového nebo oštěpařského lokte.
Jana Šimonková
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Centrum komplexní péče Dobřichovice s.r.o.  |  Basic member  |  Dobřichovice
  • 29 odpovědí
Dobrý den,s největší pravděpodobností jde o přetížení. Doporučuji návštěvu fyzioterapeuta, který Vás vyšetří a zvolí vhodnou terapii a poradí s prevencí.
S pozdravem Mgr. Renata Léblová, fyzioterapeut
Kája  |  návštěvník  |  Liberecký kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý večer, přítele při ohýbaní píchá v zápěstí. Co by to mohlo být. Skoro to už ani neohne :) děkuji
Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Každopádně zajděte za ortopedem, ten už Vás podle nálezu dále nasměřuje - zda to bude pro něj, pro revmatologa nebo fyzioterapeuta
Šárka  |  návštěvník
  • 1 odpovědí
Dobrý den,
bolesti v obou zápěstích přišly někdy kolem vánočních svátků, resp. poprvé jsem si je uvědomila, když jsem z trouby jednou rukou vyndala plech. Málem jsem ho upustila, v ruce jsem ho neudržela. V obou rukách zápěstí pro bolest neohnu úplně dolů,jakákoli námaha (např. posunutí těžšího předmětu po ploše) mi způsobuje bolest. Přičinu přisuzuji k jedné cvičené poloze při józe, kdy se dlaně ohýbají hřbetem ruky na podložku a protahují se. Jinak žádný úraz v poslední době nebyl. Problematické začíná být i sbírání např. kmínu z podlahy. Mohl by mi někdo poradit, zda je nutná návštěva lékaře? Děkuji.
Klinika GHC Praha - Odborné ambulance  |  Basic member  |  Praha
  • 115 odpovědí
  • 18 Likes
Dobrý den,

děkujeme za Váš dotaz. Všeobecně lze říci, že návštěva lékaře je žadoucí vždy, když Vás bolest omezuje v běžném životě a i v tuto chvíli je ve Vašem případě jistě na místě. Na naší klinice působí zkušený ortoped, MUDr. Jan Valenta. Ráda bych Vás pozvala na konzultaci s ním, aby Vás mohl vyšetřit. Cena této konzultace s vyšetřením je 3000,- Kč, pro objednání jsme Vám k dispozici na linkách XXXXXXXXXXX/8.

S přáním hezkého dne za Kliniku GHC

Markéta Koňaříková
Senior Client Care Manager
Klinika GHC
Krakovská 8
110 00 Praha 1
Tel: XXXXXXXXXXX,8
XXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXX

Rehabilitace - Mgr. Pavel Bajnárek  |  Basic member  |  Liberec
  • 105 odpovědí
  • 1 Like
Dobrý den,
návštěva ortopeda nebo lépe rehabilitačního lékaře, pokud nebyl úraz, je určitě na místě. Věřím, že Vám to vyšetří v kterékoliv větší nemocnici a není potřeba dávat za vyšetření velké sumy.
FYZIOklinika s.r.o.  |  Basic member  |  Praha
  • 297 odpovědí
  • 12 Likes
Dobrý den,
také určitě doporučuji návštěvu odborníka (ortoped, rehabilitační lékař, fyzioterapeut). Bez odborného vyšetření je velmi těžké určovat příčinu problémů.
Přeji příjemný den!
Mgr. Kateřina Pešlová
XXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Marienka  |  návštěvník  |  Southampton
  • 1 odpovědí
Dobry den,

...asi mesic zpet me zacalo bolet prave zapesti, ale jen pri pohybu nahoru a dolu... nebylo to nic prijemneho, ale pracovat se s tim jeste dalo... asi po trech dnech jsem si to obvazala s tim ze se to zpevni a bude to lepsi... potom jsem neco podavala z vrchni bedynky tak jsem ruku zohla jak jen to slo,a pote mi v ruce jakoby neco prasklo (svihlo).. pote se mi objevila bulka, pri zohnuti dolu viditelna a na dotek bolestiva, bolelo me to vice nez pred tim...

tri dny jsem mela volno a s rukou nehybala, bolest i bulka zmizela...
myslela jsem si ze je vse ok,jenze jsem mela potom pocit trnuti, brneni a jakoby pocit tezkosti v predlokti, nejvice z vnitrni strany, kde mate nejuzsi kuzi..taky se mi stalo ze mi predlokti jakoby cele hori, ruka bylao pravdu horka...

par dni zpet se mi zacinal ozyvat loket, pri pohybu se objevuje neprijemna bolest,pocity trnuti a tezkosti pretrvavaji... chapala bych kdyby to bylo z premozeni, pracuji jako servirka, ale jsem levacka ale bolest me trapi na prave ruce...

nemyslim si ze to je neco vaznyho, proto se mi k doktorovi nechce, jen vas chci pozadat o radu, jak bych se toho molha zbavit
predem dekuji za odpoved

Marie
Strouhy  |  návštěvník  |  Jihočeský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, rád bych se dozvěděl co mám se zápěstím a jak tento problém řešit.
Bolest trvá již několik měsíců, ale za poslední dobu se téměř vytratila. Bohužel před týdnem to přišlo zase a s mnohem větší intenzitou. Zápěstí prakticky nemohu otáčet ani ohýbat a vytvořila se mi jakási bulka na vrchu zápeští, na kterou když zatlačím, tak dochází k velké bolesti. Plus mi bolest vystřeluje do prstů, zejména do palce. Ruku mám obvázanou a druhým dnem mažu Voltarenem. Tento problém mám s nejvétší pravděpodobností z posilovny kterou navštěvuji 3x až 4x týdně. K doktorovi jít nechci, protože by mi ruku jiste dal dosádry nebo něco podobného a to já si, kor na prázdniny a s brigádou, nemohu dovolit. Ptám se tedy. Co můžu dělat pro to, aby bolest zmizela? Začínám se strachovat. Předem děkuji za reakci!