Bolesti zápěstí po úderu pěstí

Bolesti zápěstí po úderu pěstí

Bratricek  |  návštěvník  |  Středočeský kraj
Dobrý den, na nový rok jsem plnou silou udeřil pěstí levé ruky. Bylo to plnou silou a jakožto člověk, který takto udeřil takřka poprvé, jsem se poranil. Přes noc začalo zápěstí nesnesitelně bolet. Několik dní bolest pomalu ustávala. Propisku jsem mohl použít po týdnu. Už jsou to 4 měsíce a ruka by se zdála být v pořádku. Tah nebolí, zátěž na zaťatou pěst také ne. Ovšem pokud zápěstí ohnu, cítím tahání. Nemohu udělat stojku, či cvičit kliky. Ruka zatížená v ohybu velmi silně bolí. Optimisticky doufám, že procvičováním se zápěstí vrátí do puvodního stavu. Je to možné? Nebo bych měl jít na rentgen? Jaké diagnózy mě mohou čekat? Předem děkuji za odpověď.
GERI, spol. s r.o. rehabilitace a rekondice  |  Basic member  |  Praha
  • 169 odpovědí
Dobrý den, rozcvičováním se váš stav ještě může zlepšit. RTG v této době může maximálně ukázat špatně zhojenou zlomeninu, nic jiného bych neočekával. Tedy je jen informací pro vás, léčbu zřejmě nijak neupraví. Bolest může být také důsledkem poúrazové blokády zápěstí. Pokud vás tedy bolest trápí, jděte k lékaři, ten zhodnotí, je-li třeba rtg vyšetření. Dále může předepsat rehabilitaci, kde vás naučí cvičení a provedou potřebné pasivní úkony. Z dlouhodobého hlediska doporučuji důslednou prevenci, tedy údery pěstí přenechat trénovaným jedincům.
S pozdravem
Mgr. Martin Svitek
danaruj  |  návštěvník  |  Jihomoravský kraj
  • 1 odpovědí
Dobrý den, je mi 26 let a včera mě začala bolet celá dlaň poté, co jsem omylem narazila rukou do tvrdého povrchu. Nejdříve bolela hlavně hřbetní část, přes bolest jsem "prokřupala" všechny prsty a bolest ustoupila, bolet nepřestala pouze oblast kolem žil na vnitřní straně zápěstí. Bolest není trvalá, bolí při pohybu, když se pokusím něco chytit a podobně. V minulosti jsem měla ze sportu zlomené záprstní kůstky, ty se zdají v pořádku. Co to může být? Zánět? Nebo i zlomenina, ačkoli oblast není nateklá a sama o sobě nebolí? Nebo to prostě nic není, nemám to řešit a přejde to? Předem děkuji za rady. Dana
  • 169 odpovědí
Dobrý den, ve vašem případě může jít o bolest způsobenou naražením nebo i o zlomeninu, otok nemusí být vždy přítomen, často je oblast palpačně bolestivá. Pokud obtíže stále přetrvávají doporučuji vyhledat lékařskou péči. Mgr. H. Vašíčková
David  |  návštěvník  |  Plzeňský kraj
  • 3 odpovědí
  • 1 Like
Dobry den dva mesice mam bolest v zapesti na leve ruce... mam to od uderu... podel malicku dolu... boli to pri zatezi... a kdyz natahnu ruku a ohnu do leva a do prava krupne mi v tom... nevite co s tim mam? a jak to mohu lecit? na jak dlouho??? dekuji
  • 169 odpovědí
Dobrý den,
doporučuji Vám zajít s tím k oropedovi na vyšetření. Je třeba zjistit příčinu, pak se dá ordinovat léčba a odhadnout doba zhojení.
Mgr. Gabriela Černá
Dominik  |  návštěvník  |  Moravskoslezský kraj
  • 1 odpovědí
taky to tak mám úplně stejně už víš co to bylo?